KRENULA JE DRUGA FAZA Otvoreni frizeri, pedikeri i maseri, sportska igrališta, propisani i novi uvjeti na vjenčanju i pogrebu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krenula je i druga faza popuštanja mjera u borbi protiv koronavirusa. Reaktivira se zdravstveni sustav, a s radom danas počinju djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt poput frizera, pedikera, brijača i drugih sličnih zanimanja.

Splitska bolnica neće ipak aktivno krenuti s kirurškim programom sve dok se lokacija na Križinama, gdje su smješteni oboljeli od koronavirusa, ne otvori i za druge pacijente.

– Zbog skučenosti prostora ne možemo obavljati operacije, već će se moći raditi samo ambulantno, rekao je Julije Meštrović, ravnatelj splitskog KBC-a.

 

Iako je zabrana za salone za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica trebala vrijediti još tjedan dana naknadno je odlučeno da se i ova mjera popusti.

Krunoslav Capak sinoć je u gostovanju na Dnevniku Nove TV istaknuo kako se mijenjaju okolnosti i na vjenčanjima i sprovodima, ali i kako se otvaraju sportska igrališta. 

– Mi sada dopuštamo članove obitelji, nismo ograničili broj. Isto smo napravili za pogrebe. Više neće biti odredba uži članovi obitelji već članovi obitelji. Od sutra se otvaraju dječja igrališta i sportski tereni, rekao je Capak.

Podsjetimo, treća faza kreće idućeg ponedjeljka. Omogućit će se rad trgovačkih centara, predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijsklih skupina, a uvodi se i rad međužupanijskih linija i avio prijevoza u domaćem zračnom prostoru. 

Također, omogućit će se rad nacionalnih parkova, ugostiteljskih objekata na terasama i ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply