Modrić traži da mu se sudi u Zagrebu, ne vjeruje osječkim sudcima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Luka Modrić tražio je da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića i ostalih ne vodi u Osijeku, javlja Telegram. Sada o tom njegovom zahtjevu odlučuje Vrhovni sud RH u čijoj je nadležnosti delegacija sudskih postupaka na druge sudove.

Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku, pred kojim je optužnica i podignuta, no prije toga obrana hrvatskog reprezentativca uložila je zahtjev za delegacijom slučaja u neki drugi grad.

Modrić i njegov odvjetnički tim, smatraju da bi u slučaju da postupak ostane u Osijeku mogla u pitanje biti dovedena nepristranost tamošnjih sudaca. Luka Morić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom sudu, doduše onom Županijskom, a taj sud je, pak, izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku.

Postoji i šansa da bi u slučaju žalbe na presudu u postupku protiv Modrića upravo Županijski sud u Osijeku bio nadležan da o njoj odlučuje. Zato bi, prema stavu obrane, moglo doći do svojevrsnog sukoba interesa. Kako bi se to izbjeglo sudski spis trebalo bi delegirati u Zagreb, traži Modrić.

 

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply