Novinarka u policijskoj postaji u kojoj se predao Todorić: Najtraženiji hrvatski bjegunac nije slučajno izabrao ovo mjesto, evo i zašto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Ne mogu vam ništa kazati o uhićenju gospodina Ivice Todorića niti komentirati što se jutros događalo u policijskoj postaji Charing Cross.

Sve što smo imali o tome reći objavili smo na svojim službenim stranicama. Da, gospodin Todorić jutros se po uhidbenom nalogu predao londonskoj policiji, a o daljnjim događanjima u vezi s njim izvještavat ćemo tijekom dana javnost službenim priopćenjima. Hvala vam na razumijevanju – ljubazno mi je kazao službenik za odnose s javnošću londonske policije odgovarajući na upit o tome gdje je trenutno Ivica Todorić i što će se dalje događati s njim.

Elegantna predaja

Nije bio nimalo iznenađen upitom i sve je “odrecitirao” vrlo pripremljeno. Razgovor smo obavili u policijskoj postaji Charing Cross, u središtu Londona, gdje se ranije tog jutra policiji na poziv javio Ivica Todorić.

Prohladno i kišno londonsko jutro s milijunima onih koji odlaze na posao, u školu, trgovinu, obilaske grada, ničim nije dalo naslutiti da se u užurbanom dijelu grada neposredno uz Temzu odvijaju dramatični trenuci za Ivicu Todorića.

U londonskom predjelu Strand, u neposrednoj blizini Covent Gardena, poznatog okupljališta umjetnika, u policijsku postaju Charing Cross ušetao je poznati hrvatski bjegunac. Riječ je o policijskoj postaji koja je smještena nasred prometne ulice koja vijuga prema povijesnom dijelu Londona i ničim se posebno ne ističe. Štoviše, tek ploča s natpisom upućuje na to da je to policijska postaja, pred kojom čak nema za London uobičajenih policajaca koji su na svakom uglu.

Na ulasku u postaju, čija je čekaonica bila potpuno prazna sat vremena nakon što je u nju ušao Ivica Todorić, javili smo se policijskoj službenici, koja nas je uputila na kolegu, pa on opet na drugog službenika i sve tako dok mi službenik za odnose s javnošću nije spremno kazao ono što je službeno smio u vezi s uhićenjem jednog poznatog Hrvata u Velikoj Britaniji.

U vrijeme dok sam boravila u Charing Crossu nitko sa sigurnošću nije znao je li Ivica Todorić još uvijek u zgradi ili je već sproveden sucu istrage u Westminster Magistrate Courtu. Ako je Todorić odabrao ovu policijsku postaju zbog toga što mu je bila najbliža u odnosu na mjesto stanovanja, onda je posljednje dane prije uhićenja proveo u iznimno lijepom dijelu Londona.

Izbjegao uhićenje na ulici

Da je slučajno krenuo prema drugoj obližnjoj policijskoj postaji kod Trafalgar Squarea, našao bi se u mravinjaku građana Londona i turista, ali i desetaka policijskih automobila i cijelih odreda naoružanih policajaca koji danonoćno bdiju nad sigurnošću metropole.

No, policijska postaja Charing Cross, na uličnom prilazu, malo je zavučena u odnosu na glavnu Strand Street, njome ne voze poznati crveni londonski autobusi na kat, nego uglavnom taksiji. S unutarnje strane policijske postaje je prostrano dvorište s policijskim automobilima, pa je vrlo vjerojatno kako je Todorić iz Charing Crossa izišao na sporedni, unutarnji izlaz, prema westminsterskom sucu kojemu je morao biti doveden službenim vozilom u pratnji policije.

Jedino što je bilo moguće doznati u komunikaciji s londonskim službenicima policije jest da se Todorić nalazi u pritvoreničkom odjelu.

Prezeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: