PlayStation 5 imao je najuspješnije lansiranje u povijesti konzola

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sony se pohvalio da se PlayStation 5 konzola u prva dva tjedna prodaje prodala u više primjeraka od PlayStationa 4.

PlayStation 5 je na tržištu već skoro dva tjedna i Sony se pohvalio kako su postavili novi rekord u prodaji. Peti je PlayStation imao najuspješnije lansiranje u povijesti PlayStation konzola, nadmašivši svog prethodnika. Brojka prodanih primjeraka se ne spominje, ali znamo da je PS4 prije sedam godina prodan u 2,1 milijun primjeraka u sličnom vremenskom razmaku.

Premda ni Microsoft nije otkrio precizne rezultate prodaje novih Xbox Series X i S konzola, poneka tržišta ipak otkrivaju kako je PlayStation 5 za sada u prednosti. Primjerice, u Japanu je PS5 prvoga tjedna prodan u 97 tisuća primjeraka više nego Xbox Series X i S kombinirano.

Teško je dobiti pravu usporedbu s trenutno najbrže prodavanom konzolom, Nintendo Switch, no znamo da je Switch prodao 2,7 milijuna primjeraka u prvom mjesecu prodaje, a gledajući rezultat PS4 konzole koju je PS5 nadmašio, prilično je izgledno da je PlayStation 5 u prva dva tjedna od lansiranja najbrže prodavana kućna konzola u povijesti.

Iz Sonyja su potvrdili kako će nove zalihe PlayStation 5 konzola trgovcima stiži do kraja ove godine, a za dostupnost istih poručuju da se obratimo lokalnim distributerima.

Izvor: hcl.hr

Share.

Leave A Reply