Predsjednica nakon dvije godine danas stiže u Bol, a nakon toga posjetit će Split i Mostar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednica RH Kolinda Grabar–Kitarović posjetit će danas Bol gdje se njezin dolazak očekuje oko 9 sati. U 10 sati hrvatska predsjednica susrest će se s organizatorima teniskoga turnira za žene WTA Croatia Bol Open u hotelu “Bluesun Elaphusa”.

Predsjednica Kolinda nazočit će, zatim, u 11 sati otvorenju međunarodnoga znanstvenoga skupa pod nazivom “Challenges of Europe: Growth, Competitiveness, Innovation and Well-being”, također u hotelu “Bluesun Elaphusa” na koje se očekuje i njeno obraćanje. To je 13. znanstvena konferencija koja će se od 22. do 24. svibnja održati u organizaciji splitskoga Ekonomskoga fakulteta u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Znanstveni skup okuplja vodeće ekonomiste iz Hrvatske te Europe i svijeta.

Prema najavama, predavanja će održati i dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, prof. Eric Maskin i prof. Oliver Hart te brojni drugi renomirani svjetski ekonomisti. Hrvatska predsjednica posljednji je put bila u Bolu još 2017. godine kada je sudjelovala također na međunarodnom znanstvenom skupu koji je tada održan od 17. do 19. svibnja.

Već u 15 predsjednica će nazočiti konferenciji Slobodne Dalmacije u Splitu pod nazivom: “Demografija kontinentalne Dalmacije kao preduvjet opstanka života“, a navečer će u Mostaru u susjednoj BiH prisustvovati svečanosti dodjele nagrade „Večernjakov pečat 2019.”. 

izvor: dalmacijadanas.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: