Roditelji u panici: muškarac s nožem u ruci napao curicu pred školom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zagrebačkom OŠ Jordanovac zavladala je panika nakon što je u ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda. Zaustavio ju je na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, no 10-godišnjakinja se srećom otrgnula i utrčala u školu, piše Jutarnji.

Ravnatelj škole Davor Krnjeta nakon događaja zbog kojeg je intervenirala i policija poslao je apel svim roditeljima da “porazgovaraju s djecom o njihovom ponašanju u sličnim situacijama”.

– Istog trena pozvana je policija koja je ubrzo došla i preuzela istragu. Djelatnici škole pojačano će dežurati u školskom dvorištu, a također zamolit ćemo IV. policijsku postaju za pojačane sigurnosne ophodnje oko naših školskih objekata dok ne riješe ovu neugodnu situaciju. Na sreću, ovaj se put sve završilo sretno – istaknuo je u apelu ravnatelj škole Davor Krnjeta.

A prema onom što smo uspjeli doznati iz pouzdanih izvora, u kobno vrijeme 10-godišnjakinja je izlazila iz škole te u dvorištu škole vidjela nepoznatog muškarca kako je fiksira pogledom.

Budući da je primijetila da ju je promatrao dok je oblačila jaknu, krenula je prema drugom izlazu, uz nebodere. Brzim hodom krenuo je prema njoj. Nešto je promumljao pa je curica u prvi mah pomislila da je alkoholičar i nastavila dalje hodati. Tada je čula da joj govori: ‘Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma’.

Pristojno mu se zahvalila na ponudi i napomenula da će ipak ići sama kući. No, to se muškarcu navodno nije svidjelo te ju je snažno primio za ruku. U drugoj ruci držao je nož.

Djevojčica ga je tada udarila u slabine i počela bježati prema školskom dvorištu. Muškarac joj je tada navodno još poručio: ‘Gdje ćeš? Tražit ću te dok te ne nađem.’

Opis napadača

Desetogodišnjakinja je utrčala u školu te se slomila plačući pred svojim prijateljicama, od kojih je jedna od njih mučnu scenu, navodno, također vidjela kroz staklenu školsku stijenku.

U isto vrijeme muškarac u dobi od oko 50 godina, neuredne brade, ćelav, debelih gustih obrva i bez dva prednja zuba, odjeven u tamnozelenu predimenzioniranu jaknu i smeđu trenirku, odštetao je niz ulicu prema bolnici Rebro, gdje je skrenuo na puteljak, tzv. crni putić.

Vidjevši djevojčicu u suzama, škola se digla na noge…, od kuharica i učitelja, preko tajnice, do ravnatelja koji je pozvao odmah roditelje napadnute djevojčice.

Dan nakon incidenta u školi je vladala nemirna atmosfera. Djeca su se, prema naputku osoblja, kretala u grupicama, a tijekom dana oko škole se šetao kvartovski policajac.

Do ravnatelja nismo uspjeli doći, no e-mail koji je poslao roditeljima bio je rječit.

Prijatelji je tješili

– Svi znamo što se dogodilo i to nas je uznemirilo. Prema opisu smo zaključili da je napadač čovjek kojeg često viđamo u kvartu, a najviše oko vrtića i u autobusu. Čuli smo i da je uhićen, ali ipak svi pazimo – kažu nam učenici škole, koji dodaju da je napadnuta djevojčica u utorak bila u školi. Iako je izgledala mirno, svi su sigurni da joj nije bilo lako.

– Prijatelji su je tješili, govorili joj da je sve u redu, a ona se dobro držala – pojašnjavaju učenici.

Nemili događaj jako je uznemirio i roditelje. Svi oni očekuju da se poduzme rješenje i da školsko dvorište ubuduće bude pod nadzorom.

– Sinu sam objasnio što učiniti ako mu netko pristupi i pokuša ga natjerati na ode s njim.

Rekao sam mu da ga udari i pobjegne. Siguran sam da su svi roditelji razgovarali sa svojom djecom i da su učinili sve da ih nauče kako se čuvati od neznanaca – kaže nam Mario Čavić, roditelj učenika iz trećeg razreda.

Što se zapravo dogodilo ispred školskog dvorišta, policija intenzivno nastoji razriješiti, a u tijeku je i potraga za nadzornim kamerama na okolnim zgradama kako bi se rekonstruirao cijeli događaj.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: