Što trebate znati pri odabiru outlet keramike i sanitarija?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Što trebate znati pri odabiru outlet keramike i sanitarija?

Kvalitetna keramika i sanitarije mogu biti teški za džep pa ih je pametno kupovati na rasprodaji ili u outletu. Kao i pri kupnji mnogih drugih kućanskih elemenata, skuplji i kvalitetni proizvodi dugoročno se isplate. Doduše, važno je ne uštedjeti na kvaliteti keramike, već pronaći dobar izvor outlet proizvoda

Outlet ponuda idealna je za one koji pojedinačno kupuju kupaonske elemente i žele najviše od utrošenog novca. Kupnja outlet sanitarija osigurava Vam visokokvalitetne proizvode po nižim cijenama, a umjesto vodiča za kupnju potrebno je samo nekoliko savjeta.

Uskladite boje

Postoji mogućnost da umjesto kompleta umivaonika, bidea i/ili kade pronađete samo zasebne komade. Ako kupujete jedan oblik sanitarije neovisno o drugima, morate obratiti puno pozornosti na boje. 

Na prvi se pogled može činiti kako su sve sanitarije jednake bijele boje, no istina je da postoji velik broj nijansi sličnih bijeloj boji koje su u igri. Najjednostavnije bilo bi sve elemente odabrati u bijeloj boji, no ljudi često imaju već postavljen dio kupaonice, a naknadno kupuju umivaonik ili bide. Stoga je važno usporediti boje koje imate s onim što kupujete – najbolje bi bilo imati uzorak boje ili šifru koju možete usporediti.

Izmjerite dimenzije

Samo zato što bi neki komad estetski odgovarao Vašoj kupaonici, ne znači da fizički hoće. U outlet kupovini ne treba nagliti te je jednako važno imati pri ruci dimenzije prostora unutar kupaonice. Umivaonik na odličnom sniženju u idealnoj boji neće biti od velike koristi, ako je za 10 cm širi od prostora kojim raspolažete. 

Stoga se treba voditi dimenzijama i stvarnim mogućnostima te održati fokus na usklađivanju svih elemenata prostorije i njihovoj kvaliteti. U svakoj je prostoriji potrebno povezati funkciju s izgledom, a to može olakšati pregled ili kupnja preko interneta, kako biste brzo dobili jasne tehničke informacije potrebne za odluku.

Sjaj i čišćenje

Osim boje, u kupnji sanitarija ulogu igra i sjaj, tj. finiš. Razina sjaja varira od proizvoda do proizvoda, a kombinacija mat i sjajnih materijala može biti estetski neprivlačna. Osim toga, mat materijale potrebno je puno češće prati te se teže čiste. Zato je najčešće bolji izbor materijala keramika ili porculan klasičnog sjaja za čije je čišćenje namijenjena većina sredstava na tržištu pa ne morate kupovati posebne alate.

Osim sjaja, kod čišćenja kupaonice igra ulogu i broj ukrasa ili dodataka na keramici i sanitarijama. Čim je element jednostavniji, bit će ga lakše čistiti, a ako izrazito želite ukrase, pokušajte pronaći elemente s odvojivim ukrasima.

Kod izbora keramike, lako je zaljubiti se u pločice s izrezbarenim oblicima, no u te se proreze može uvući prljavština i prašina. Doduše, sve ovisi o tome koliko ste vremena spremni potrošiti na čišćenje i o vlastitim preferencijama.

Izdržljivost i krhanje

Sanitarije moraju biti visoke kvalitete kako bi izdržale godine svakodnevne uporabe. Jedna stvar na koju treba obratiti pozornost u outlet kupovini je pri kupnji izložbenih primjeraka. Uvijek treba provjeriti jesu li izložbeni primjerci u savršenom stanju i bez krhotina. Kvalitetne sanitarije mogu izdržati godine bez krhotina unatoč korištenju te će se dugoročno isplatiti.

Share.

Leave A Reply