Sve je bolje od otkaza: Sindikat turizma tražit će državne potpore barem do ožujka, iako upravo oni najbolje znaju da nema besplatnog ručka…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tražit ćemo od Vlade da se potpore u sektoru turizma isplaćuju do ožujka iduće godine. U tome imamo i potporu poslodavaca, jer će inače tisuće ljudi ostati bez posla. Nikome se ne isplati plaćati ljude da sjede kod kuće, toga smo svi svjesni, najavio nam je Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

Kad smo ga podsjetili na riječi ministra financija, Zdravka Marića, koji je u srijedu najavio kako “određene mjere imaju svoj rok trajanja”, jer treba osigurati “funkcioniranje države, sustava i likvidnost”, Andrić nam je uzvratio: “Potpore su i za državu još uvijek jeftinije od masovnih otkaza!”

S obzirom da turizam nije jedini sektor koji bi mogao i dalje trpjeti posljedice pandemije koronavirusa, jasno da su pred nama mjeseci velike neizvjesnosti. Pogotovo ako se nastavi trend sastavljanja “crvenih lista” koje su ovih dana doslovno “rastjerale” turiste s našeg dijela Jadrana.

I mnogi poduzetnici će, baš kao i svi oni koji inače ovise o proračunu, u idućim tjednima i mjesecima očekivati novu intervenciju državne vlasti, iako svi akteri u toj priči ipak ne bi smjeli zaboraviti kako u ekonomiji – nema “besplatnog ručka”. Naime, rashod na jednoj strani obično znači manje novca za nekog drugog ili neku drugu namjenu koja se, izravno ili neizravno, financira iz državnog proračuna, što je lekcija koju znaju i brucoši ekonomije. Opet, neporecivo je i da živimo u gotovo izvanrednim okolnostima, što onemogućuje normalno poslovanje…

Živi bili pa pandemiju preživjeli!

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply