U Hrvatskoj više od dvije tisuće aktivnih slučajeva: Od danas na snazi nove mjere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najviše novih slučajeva u prošlom tjednu  zabilježeno je u Dalmaciji. Stožer civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci zatražio uvođenje posebnih mjera za to područje.

Mjere su na snazi od danas: na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba, ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično), na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Istovremeno je Nacionalni stožer donio i odluku da se mjera ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije ‘barovi’ (noćni klub, noćni bar, disco-bar, caffe bar i sl.), koja je bila na snazi 10 dana od 14. kolovoza, produžuje do 7. rujna. Navedeni ugostiteljski objekti smiju biti otvoreni najduže do 24 sata.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply