Ugostiteljima dozvoljen rad u zatvorenom prostoru, ali ostaju bez državnih potpora?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

No iako će konačno moći raditi i unutra, kafići restorani i hoteli neće moći dobiti državnu potporu za očuvanje radnih mjesta od 4000 kuna po radniku za ovaj mjesec, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Vlada je odlučila smanjiti državne potpore na minimum jer smatra da ugostiteljstvo i turizam više nisu ugrožene djelatnosti budući da je sezona bila izvan svih očekivanja.

Iako to još nije odlučeno, ali se o tome intenzivno raspravlja, potpore bi eventualno mogli dobiti oni ugostitelji koji nemaju terase, pa zato nisu ni mogli raditi u špici sezone u kolovozu.

– Smanjujemo potpore na minimum, sezona je bila izvan svih očekivanja i smatramo da dodatne potpore nemaju neku ekonomsku logiku. Zato iz faze očuvanja radnih mjesta, prelazimo u fazu kreiranja radnih mjesta. Potpore za zapošljavanje dobivaju prednost nad potporama za očuvanje radnih mjesta”, kažu za Jutarnji list u Banskim dvorima.

O potpori za rujan tek će se razgovarati, ali Vladina je intencija da se mjera za očuvanje radnih mjesta na kraju potpuno ukine, ako će sve djelatnosti funkcionirati normalno, bez ograničavajućih epidemioloških mjera.

izvor:dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply