Vranjičani gube strpljenje: Od smrada se ne more živit, skoro padamo u nesvist! Cila južna strana poluotoka je zagađena, bila je danas i policija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Od smrada se jutros ne more živit, dočekali su nas danas Vranjičani na obali, pokazujući na naftne mrlje koje su se u duginim bojama razlijevale po cijeloj južnoj strani vranjičkog poluotoka, a zrakom se zaista širio intezivan vonj nafte.

– Zahvaćena je cila južna strana Vranjica, od silosa do Sjeverne luke, kao da dolazi tamo negdi od obale na potezu kod Salonita, govore nam mještani.

– Ljudi moji, pa ovo je katastrofa! Iša san tamo malo bliže s brodicon vidit šta je to, odakle dolazi, skoro san pa u nesvist, a dici po rivi, reka sam im da idu doma, jer je jutros baš užasno za disat – kaže nam vidno uznemiren jedan stariji mještanin kojemu su se pridružili i pojedini članovi iz građanske inicijative “Mjesto koje hoće živjeti 2020” koja se u posljednjih nekoliko mjeseci aktivno angažirala da bi ukazala, te riješila ovo stanje oko zagađenja cijeloga bazena.

– Bila je maloprije i policija, pa se nadamo da će se utvrdit šta se dogodilo. Ovu situaciju triba prekinit, pa ne možemo ovako živit, svaki dan u nekom zagađenju – poručuju nam građani, a dok smo bili na rivi ispred južne strane taman je u vranjički bazen uplovljavao i Cianov brod za čišćenje eko otpada na moru.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply