Xbox Series S konzola ima 364 GB prostora za instalaciju igara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mala konzola – mali kapacitet diska. Korisnici koji su ranije dobili Xbox Series S konzolu izvještavaju kako se na istoj može iskoristiti 364 gigabajta prostora na disku.

Još otkako je potvrđeno da će Xbox Series X model nove Microsoftove konzole imati 802 gigabajta prostora za instalaciju igara i spremanje ostalih vrsta sadržaja (screenshoti, snimke), bilo je jasno a će na jeftinijem modelu, Series S konzoli, kapacitet diska biti “usko grlo”. Sada je to i potvrđeno jer prema prvim neslužbenim informacijama Xbox Series S korisnicima će donijeti 364 GB prostora za instalaciju. 

Utješna informacija u svemu ovome jest da će operativni sustav za Xbox Series S konzolu zauzimati oko 17 GB manje prostora nego na Series X-u. Ipak, instalirajte CoD: Warzone, Red Dead Redemption 2, Gears 5 te Forzu Horizon 4 – i konzola je već popunjena.

Zanimljive su kalkulacije oko proširivanja memorije, barem sada dok Xbox nudi jednu jedinu opciju za proširenje, a to je kartica od 1TB po cijeni od 220 dolara. Kupite li Series S + 1TB karticu za proširenje to će vas izaći 20 dolara više od Xbox Series X modela, a imat ćete oko 1,3 TB prostora za igre (500 GB više nego XSX). Ako pak kupite dvije Xbox Series S konzole, to će vas izaći 80 dolara više, tj. 100 dolara više nego Xbox Series X, a imat ćete 728 GB mjesta za igre (74 GB manje nego XSX) – i dvije konzole, realno.

Izvor: hcl.hr

Share.

Leave A Reply