Banovina: U gradskoj upravi radi 458 ljudi, a primit ćemo još desetero u Komunalno redarstvo. Tamo ih nedostaje, a potrebni su zbog sigurnosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prošlo je više od deset godina otkada je splitska gradska uprava brojala manje od 400 zaposlenih. Točnije, kada je u Banovini 2009. Ivana Kureta zamijenio Željko Kerum po uredima zgrade na Obali kneza Branimira 17 vrzmalo se točno 387 zaposlenika.

Sada ih je, doznajemo iz Ureda grada, 458. Uskoro će im se pridružiti još deset zaposlenika, jer je u tijeku natječaj za prijem djelatnika u Odsjeku za komunalno redarstvo. Prima se novih osam komunalnih redara i dva njihova savjetnika. Pitali smo koliko trenutno ljudi već sada radi na tim poslovima, budući da se ovi oglasi ponavljaju s vremena na vrijeme.

– Odsjek za redarstvo trenutno zapošljava 19 komunalnih redara. S obzirom na površinu Grada Splita, koja se sastoji od 34 gradska kotara i mjesna odbora, na čijem području mora djelovati komunalno redarstvo koje je zaduženo za provođenje niza zakona i odluka, zbog što učinkovitijeg obavljanja zadaća Odsjeka za redarstvo prijeko je potrebno zaposliti nove djelatnike- tvrde u Uredu Grada

Napominju i kako je u proteklom periodu redarstvo ostalo i bez dva djelatnika koji su na dugotrajnom bolovanju te glavnog komunalnog redara.

Navode i kako je ovaj novi natječaj rasposan sukladno sistematizaciji i Zaključku Gradskog vijeća Grada Splita u kojem se zadužuje gradonačelnik da u svrhu poboljšanja stanja sigurnosti, na temelju analize, osigura potreban broj prometnih i komunalnih redara. Ta radna mjesta su, naglašeno je, upražnjena u sistematizaciji radnih mjesta gradske uprave Grada Splita.

Podsjetimo, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je nekidan donio i rješenje o osnivanju i imenovanju radne grupe za izradu Plana smanjivanja broja službenika i namještenika u gradskoj upravi i izradu Programa zbrinjavanja djelatnika Banovine.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply