Giuliano, Hiljson Mandela, Jole, Vojko V, kazališne predstave i tematske večeri samo su dio ovotjedne ponude splitskog Adventa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Program splitskog Adventa na pola je puta, a uoči spektakularne završnice i dočeka Nove godine s Doris Dragović, Gršom te Kuzmom & Shaka Zulu, sve koji se spuste do centra grada očekuje pregršt dobre zabave u čarobnom blagdanskom ozračju. Ovog tjedna ponovno nisu najavljene vremenske neprilike pa ništa ne bi trebalo omesti uživanje Splićana i gostiju u najljepšem dijelu godine, a mi donosimo popis lokacija i događaja koje ne želite propustiti.

Riva

Tijekom blagdana, posjetitelje omiljene splitske šetnjice svakog dana očekuje DJ program, kao i tradicionalne kućice, a u petak će se DJ Gabriću pridružiti i Jakša Jordes na saksofonu, dok će u subotu Pink Panther Band zavladati centralnom pozornicom od 20 sati.

Zvončac

Na Aventskoj fjeri, danas popodne će se održati omiljeni pub kviz. U petak na pozornicu stiže neponovljivi Vojko V, čiji se koncerti s nestrpljenjem iščekuju. Za subotu je predviđeno izrađivanje zimskih kućica za najmlađe, dok će na Badnju večer sve ljude dobre volje raspjevati Giuliano besplatnim koncertom.

Prokurative

Advent na Prokurativama nastavlja u visokom ritmu uz svakodnevnu glazbu uživo. Posjetitelji će uživati uz Taxi bandXXS bandGrupu Elite i Prvu ligu, a u petak će najljepši gradski trg prodrmati Hiljson Mandela. Subotnje jutro će uljepšati predstava Koje je godišnje doba najljepše, a večer je rezervirana za kralja estrade – Jolu. Nedjeljni program je također bogat, od predstave Čarobna zima i grupe Centrifuga ujutro, do poslijepodnevnog nastupa Festivo banda.

Mertojak

Od ponedjeljka do četvrtka, Mertojakom će odjekivati DJ beatovi, a u petak zarazni taktovi Groovies banda. Subota u 12 sati rezervirana je za predstavu Blagdanske ludorije u izvedbi kazališta Ritam igre, a nakon predstave roditelji i mališani mogu sudjelovati u obiteljskom kvizu. Večer je predviđena za glazbenu tematsku večer sa gostom iznenađenja, a na sam Badnjak adventskog programa neće biti.

Kampus

Splitski studenti moći će još danas i sutra uživati u adventskoj ponudi na Kampusu, a završetak ovogodišnjeg Adventa na Kampusu obilježit će bend iznenađenja te legendarni Matko i Brane.

Dodajmo kako subotnje jutro pod Marjanom započinje tradicionalnim polaganjem božićne jelke na Mletačkom mulu u 11 sati. Ovaj poseban događaj već više od 30 godina je unikatna prilika za zajedničko slavlje blagdanskog duha te širenje božićnog veselja.

Također u subotu, s početkom u 11 sati, na Trgu Gaje Bulata nastupiti će članovi udruge Music Talents pod vodstvom profesorice Teane Kovačević, kao i Policijska klapa “Sveti Mihovil”, dok će na Adventu u mojoj ulici u 14 sati zasvirati Natali Dizdar.

Povodom najveselijeg mjeseca u godini, Zoološki vrt Split poziva na građane na druženje u subotu i nedjelju, od 8 do 16 sati, uz kuhano vino, slatke zalogaje, Djeda Božićnjaka i njegove pomoćnike. Za djecu je ulaz besplatan te ih očekuje mali poklon iznenađenja.

Posebna poslastica ovogodišnjeg Adventa je projekt Ispričat u ti priču!, namijenjen djeci i svima koje tako osjećaju, koji naglašava važnost čitanja i pričanja priča i traje sve do 30. prosinca. Dodajmo kako će se dio sredstva, prikupljen od prodaje ulaznica, donirati KBC-u Split, odnosno Klinici za dječje bolesti.

Za kraj naglasimo kako će petak i subotu građani moći, uz pratnju licenciranih turističkih vodiča, ponovno prošetati kroz Varoš, posjetiti najpoznatije znamenitosti te slušati zaboravljene priče srca Splita, a subotu će uveličati i kolendavanje ulicama grada.

Svakako, bit će ponešto za svakog, a sve detalje možete pronaći na ovoj poveznici.

Share.

Leave A Reply