Splitske škole tražile 200 pomoćnika u nastavi, do sada ih je odobreno samo 30. Grad je za njih osigurao 5,7 milijuna kuna u idućoj školskoj godini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za tridesetak osnovnoškolaca koji pohađaju nastavu u školama čiji je osnivač Grad Split, donesena je odluka osnivača o priznavanju prava na potporu pomoćnika u nastavi za sljedeću nastavnu godinu.

Rješenja su donesena na temelju dostavljenog mišljenja Stručnog povjerenstva nadležnog upravnog tijela Splitsko-dalmatinske županije, a kako doznajemo iz splitskih škola, broj učenika s kojima će na nastavi biti pomoćnici, nije konačan jer je još zahtjeva u razmatranju.

Za sada su asistenti odobreni za troje učenika u OŠ “Manuš”, za dvoje u OŠ “Meje”, za “Kman-Kocunar” četvero, za “Metrojak” sedam, “Kamen Šine” osam, “Sućidar” četiri, za “Pojišan” troje učenika, “Trstenik” dvoje i za OŠ “Spinut” jedan.

– Prema dostupnim informacijama, nadležno upravno tijelo Splitsko-dalmatinske županije je do sada zaprimilo oko 200 zahtjeva osnovnih škola kojima je osnivač Grad Split za osiguravanjem prava na potporu pomoćnika u nastavi. Za dio učenika koji će u školskoj godini 2020./2021. pohađati prvi razred, dokumentacija tek treba biti predana. Splitsko-dalmatinska županija nam je s današnjim danom dostavila mišljenje Stručnog povjerenstva za 180 učenika – doznajemo iz Grada Splita.

SUGLASNOST MINISTARSTVA

Nakon donošenja zaključka o priznavanju prava na potporu za učenike koji su dobili pozitivno mišljenje Stručnoga povjerenstva, Grad Split će, sukladno Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima, podnijeti Ministarstvu zahtjev za davanjem suglasnosti za uključivanje pomoćnika u nastavi ili stručnih komunikacijskih posrednika.

Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Split kao i prethodnih godina bit će financirani preko projekta ”S pomoćnikom mogu bolje III”, odobrenog u sklopu javnog poziva “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III” za što je osigurano 5,7 milijuna kuna za iduću školsku godinu.

Uz navedeni projekt Grad Split je osigurao 1,6 milijuna kuna vlastitih sredstava za financiranje pomoćnika u nastavi za učenike koji neće biti uključeni u EU projekt.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply