Zatvara se Spaladium Arena u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

DONESENA je odluka o zatvaranju Spaladium Arene u Splitu 28. prosinca. Stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportski grad – Tvrtkom posebnih namjena (TPN), koja je upravljala Spaladium Arenom, Natalija Mladineo je još 17. listopada obavijestila javnost da ta tvrtka prestaje raditi jer nema 23 milijuna kuna kako bi podmirila dug Gradu Splitu. 

Na sjednici Gradskog vijeća 15. rujna gradonačelnik Ivica Puljak je izvijestio da TPN duguje 23 milijuna kuna za komunalije Gradu Splitu, koji ne može oprosti taj dug jer bi to bilo podložno kaznenim prijavama zbog pogodovanja privatnoj tvrtki. “Svatko tko bi oprostio dug od 23 milijuna kuna Spaladium Areni, koja je privatna tvrtka, bio bi podložan kaznenim prijavama i progonu”, rekao je Puljak. 

“Neće biti predviđenih koncerata i sajmova”

Stečajna upraviteljica Mladineo smatra kako je tvrdnja da Grad Split ne može oprostiti dug privatnoj tvrtki “potpuno neprimjenjiva u ovoj situaciji, prvenstveno jer se radi o društvu nad kojim teče stečajni postupak i bilo je moguće sklapanje sporazuma”. Tvrdi da je vrijednost objekta Spaladium Arene, prema procjeni iz 2015., 500 milijuna kuna.  

“Grad Split nije odustao od potraživanja za komunalnu i vodnu naknadu, stoga je donesena odluka na Trgovačkom sudu da se stavlja ključ u bravu. U nekoliko mjeseci popisat će se stečajna masa i Spaladium Arena će se pripremiti za prodaju. Nakon zatvaranja, neće više biti predviđenih koncerata i sajmova”, rekla je danas novinarka HRT-a Ivana Šilović.

izvor: HINA, Index vijesti

Share.

Leave A Reply