Američki Accuweather izradio detaljnu prognozu za srpanj i kolovoz u Dalmaciji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poznata tvrtka koja nudi kratkoročne, ali i dugoročne prognoze, američki AccuWeather je izradio prognozu za nadolazeće ljeto u Europi.

Iako domaći meteorolozi navode da ovakve dugoročne prognoze više pogriješe nego pogode, američka tvrtka je hrabro prognozirala neka vremenska odstupanja koja nas očekuju. Ljeto neće biti tako pakleno kao prošlo, a u našim krajevima se prognozira suša, a na jugu zemlje obilne padaline.

Na dnu teksta pogledajte i grafički prikaz prognoze Accuweathera za prvi dio kolovoza u Dalmaciji.

Vrućina će, navodi taj servis, uzrokovati požare od Francuske pa do Njemačke, a u Hrvatskoj bi požara, ako je vjerovati Amerikancima, moglo biti samo u Istri. Poplava će biti u južnoj Italiji, kao i na Balkanu točnije na području Dubrovačko-neretvanske županije, dok će kišnih razdoblja biti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Kažu da će najviše nevremena biti u Poljskoj, Češkoj, ali i u Njemačkoj, Austriji, Litvi i Poljskoj. Spominju da bi se oluje mogle razviti u opasna tornada te u tuču. Nevremena će biti u Albaniji, Rumunjskoj.

Osim te prgnoze, Accuweather je izradio i detaljnu prognozu po danima za skoro cijelo ljeto u Dalmaciji, pa će tako temperature u Šibeniku, ako ćemo vjerovati toj ‘nategnutoj’ prognozi, biti tijekom srpnja i kolovoza nekoliko stupnjeva povrh 30, a biti će povremenih pljuskova.

U Splitu u srpnju i kolovozu biti maksimalnih do 30 – 32 stupnja, a rijetki će dani biti s temperaturom od 33 stupnja. Biti će uglavnom vedro, s ponekim pljuskom.

U Dubrovniku će biti toplije nego u Splitu, pa će temperature biti redovno tijekom kolovoza oko 34 stupnja.

U Zadru će temperature biti prilično blage za kolovoz, te će se živa u termometru penjati između 27 i 29 stupnjeva, Srpnja i prva polovica kolovoza će ugavnom biti suhi, bez padalina.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply