Dalmacija okupana suncem: Proljetne temperature uz malo slabog vjetra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Dalmaciji će vjetar biti slab promjenljiva smjera te će more biti mirno ili malo valovito, a vidljivost ponegdje smanjena zbog sumaglice ili magle. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura biti od 12 do 14 °C.

Krajnji jug Hrvatske će također biti “okupan” suncem. Dapače, nebo će biti i sasvim vedro, a i vjetar će uglavnom izostati. Najviša dnevna temperatura od 12 do 14 °C, no jutro će mjestimice biti svježe, posebice u dolini Neretve.

I dalje razmjerno toplo, ali posvuda ne i suho

I u petak te za vikend dijelove Jadrana pokrivat će niski oblaci, ponegdje će biti i magle, a malo kiše past će uz obalu sjevernog i srednjeg dijela, posebice oko Rijeke, u podvelebitskom kraju i na širem zadarskom području. Bit će posvuda i dosta sunčanih razdoblja, ipak više na otocima i krajnjem jugu. Puhat će slabo, potkraj petka i u subotu i umjereno jugo.

U unutrašnjosti promjenjiva naoblaka, ujutro po nizinama i kotlinama ponegdje i magla, a malo kiše past će uglavnom na navjetrinskoj strani gorja gdje će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar gomilati oblake. Temperatura će doseći ranoproljetne, većini ugodne vrijednosti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Share.

Leave A Reply