Dalmaciju bi za vikend mogao iznenaditi snijeg: u unutrašnjosti će sigurno zabijeliti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jačanje jugozapadnjaka i juga predznak je nove promjene vremena. Stoga će tijekom petka, osim sve više oblaka, biti i sve češće i obilnije kiše.

Navečer i u noći naglo će zahladnjeti, a na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura. Tijekom subote djelomično razvedravanje, a do kraja nedjelje slijedi novo naoblačenje uz mjestimičnu kišu, te jačanje južine, javlja HRT.

Mjestimične kiše bit će u petak u Dalmaciji, većinom u drugom dijelu dana i noći na subotu, a osobito će prijepodne biti sunčanihrazdoblja. Puhat će umjereno jugo i južni vjetar pa će jutarnja temperatura uz more biti od 5 do 10 °C, u unutrašnjosti oko 0 °C, a dnevne vrijednosti očekuju se većinom od 10 do 15 °C.

Promjenljivo oblačno bit će i na jugu Hrvatske, uz mjestimičnu kišu, koja će obilnija biti poslijepodne i navečer, osobito na dubrovačkome području. Puhat će umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, ponegdje i jugo, uz koje će more biti sve valovitije.

U unutrašnjosti će u noći na subotu uz zahladnjenje kiša prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, a u subotu će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti, osobito u unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu će u subotu prolazno zapuhati olujna bura pa bi i uz obalu moglo biti snijega nošenog burom, dok će se na jugu zadržati južni vjetar i obilna kiša, moguće i grmljavina.

Da u subotu diljem Dalmacije možemo očekivati pokoju pahulju, potvrđuju i prognoze DHMZ-a, prema kojima je snijeg moguć u Splitu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, Sinju, Imotskom, Kninu… Tek na krajnjem jugu ne očekuju se ‘zimske radosti’.

U nedjelju sunčanije, ali hladnije, osobito ujutro, a već navečer na sjevernom će dijelu ponovno biti kiše.

U ponedjeljak će zapuhati olujno i orkansko jugo a kiša će ponegdje biti i obilna. Promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu, a na moru u utorak još i orkansko jugo, nastavit će se i u prvoj polovini sljedećeg tjedna.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply