Padaju temperature u Dalmaciji: Zagora ispod nule, a priobalje se također bliži točki smrzavanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Temperature u cijeloj Dalmacij rapidno padaju, pokuzuju podaci ‘Pljuska’, mreže javnih i privatnih meteoroloških stanica razmještenih po cijeloj Hrvatskoj.

Trenutno je najhladnije na Biokovu, gdje se mjeri skoro -11 °C, dok je na Promini, planini sjeverno od Drniša, izmjereno -3,5 °C stupnjeva. Od naseljenih mjesta trenutno je najhladnije u Muću -1, Kninu, Drnišu, Sinju, Muću, Otoku, Bisku, Cisti Velikoj oko nule. Ni uz obalu nije puno toplije, pa Marina i Resnik mjere svega dva stupnja. U Splitu i Solinu je trenutno oko 3 stupnja, te temperatura i dalje pada. U Konavlima, Dubrovniku, Ćilipima se mjeri oko 4 stupnja. Hvar, Brač, Vis bilježe oko 5 stupnjeva, ali temperatura pada. U Gorskom kotaru i Lici temperatre su dobrano ispod nule, baš kao i u središnjoj Istri gdje je u 22 sata u pazinu izmjereno -3,5 stupnjeva.
U našoj galeriji fotografija pogledajte  temperature u Dalmaciji, te prognozu vremena za ovaj tjedan. Naša preporuka je da izvadite najdeblje jakne jer hladni val je stigao i neće tako brzo napustiti Dalmaciju i cijelu Hrvatsku.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply