Prognoza: Pretežno sunčano i vruće, za vikend stiže promjena

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Većinom suho, sunčano i vruće, ponegdje uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje bit će do petka, a za vikend slijedi promjena vremena i osvježenje, ponegdje i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom.
U Dalmaciji pretežno sunčano, a u njezinoj unutrašnjosti, pogotovo u Zagori, poslijepodne je još moguć jači razvoj oblaka uz lokalni pljusak i grmljavinu. Ujutro slaba do umjerena bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Najviša temperatura i do 35 °C.

Sasvim stabilno još neće biti ni na jugu Hrvatske, pa je poslijepodne moguć kratkotrajni pljusak, pogotovo u Konavlima. Ipak, prevladavat će sunčano, a vjetar i stanje mora očekuju se kao i na srednjem Jadranu. Najviša dnevna temperatura oko 33 °C, a najniža jutarnja oko 25 °C pa bi noć nekima ponovno mogla biti dosta neugodna za spavanje.

Do petka većinom vruće i relativno stabilno, pa promjena…

Na kopnu do kraja radnog dijela tjedna većinom sunčano i vruće, ali sve manje, zbog sve mnogobrojnijih oblaka i veće vjerojatnosti poslijepodnevnih pljuskova i grmljavine, pogotovo u zapadnim krajevima. Tijekom vikenda promjena vremena s kišom, često i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom te osvježenjem.

Na Jadranu bi vrućina idućih dana mnogima mogla biti teže podnošljiva nego na kopnu jer će noći i dalje biti tople. Prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom je Jadranu u četvrtak poslijepodne mala vjerojatnost lokalnih pljuskova, a u petak zamjetno veća. Vjetar će na Jadranu biti slab do umjeren, većinom sjeverozapadni i jugozapadni i u petak će malo ublažiti vrućinu.

A prije pada temperature i lokalno obilnijih pljuskova u dane vikenda, obratite pozornost na svakodnevne znakove upozorenja na toplinski val koji može djelovati na zdravlje. I radove na otvorenome kojima smeta kiša obaviti do petka, piše HRT.

IZVOR: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply