Stiže promjena vremena: Kiša pa malo jugo, malo bura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nakon pretežno sunčanog i razmjerno toplog petka, vikend će biti oblačniji, uz povremenu kišu i nižu temperaturu na sjevernom Jadranu i u većini unutrašnjosti, pri čemu će u višem gorju biti i susnježice i snijega. U drugom dijelu nedjelje uglavnom suho i sunčano, na Jadranu prolazno uz sjeverozapadnjak i bura te kišu većinom na jugu.
U ponedjeljak slijedi nova kišna epizoda, te ponovno jugo i jugozapadnjak. Uz zahladnjenje, u višim predjelima opet može biti susnježice i snijega.
Od utorka do četvrtka većinom stabilno, iako u utorak mjestimice može biti kratkotrajnih oborina, na Jadranu i ponegdje jake bure. – sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Umjereno do jako jugo

U subotu će u Dalmaciji će puhati umjereno, na otvorenome moru i jako jugo, uz umjereno valovito i valovito more. Bit će podjednako toplo, ali oblačnije nego u petak. Ipak, u većini područja sa sunčanim razdobljima, a kiše može ponegdje biti uglavnom potkraj dana.
 
Na krajnjem jugu Lijepu naše još vjerojatno suho, uz izmjenu sunčanijih i oblačnijih razdoblja, te slabo i umjereno jugo, uglavnom prema otvorenom moru i jako. Najviša temperatura zraka od 15 do 18 °C.

Na početku tjedna kiša

 
U nedjelju prestanak oborine, najprije na zapadu unutrašnjosti, do sredine dana i u većini ostalih krajeva. U ponedjeljak stiže novo jače naoblačenje s kišom, a s padom temperature u višem gorju navečer opet i snijeg. U utorak sunčanije te uz sjeverni vjetar i razmjerno vjetrovito.
 
Na Jadranu kiša u nedjelju još ponegdje u Dalmaciji, a na sjevernom će se Jadranu razvedriti. No, početkom tjedna nova kišna epizoda, uz jugo i jugozapadnjak. Potkraj ponedjeljka okrenut će na buru koja će obilježiti uglavnom sunčan i manje topao utorak. –  prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Share.

Leave A Reply