40 godina Filipu Zavadlavu na ponovljenom suđenju za počinjena 3 ubojstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedinstvenom kaznom od 40 godina zatvora kažnjen je najpoznatiji splitski ubojica, Filip Zavadlav u drugom, ponovljenom postupku zbog trostrukog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića u siječnju 2020. godine u Splitu. Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić obrazložilo je visinu odrezane kazne time što tužiteljstvo, kao ni na prvom suđenju, nije uspjelo dokazati kako je riječ o teškim ubojstvima motiviranim iz bezobzirne osvete, već su djela prekvalificirana u obična ubojstva za koja je Zavadlav dobio najveću moguću kaznu, po 15 godina zatvora za svako.

Na čitanje presude Filip Zavadlav je došao obrijane glave i u mornarskoj majci, dok je na raspravna ročišta dolazio najčešće u odijelima. Čuvši visinu odrezane mu kazne, prvo je potiho zapljeskao sutkinji, a potom je pravio grimase i kimao glavom u nevjerici.

Obrazlažući presudu, Višnja Strinić istaknula je kako iskazi svjedoka, snimke nadzornih kamera i balistička vještačenja nedvojbeno ukazuju kako je Filip Zavadlav počinitelj sva tri ubojstva, međutim iz činjeničkog opisa isključeno je kako ih je počinio iz bezobzirne osvete pa sud djela prekvalificirana iz teških ubojstava u obična.

Iako Filip Zavadlav nije dobio riječ, njegov brat Stanislav napravio je incident nakon što je zakasnio na suđenje, nakon čega ga je odvela policija. Upravo zbog Stanislava i njegovih dugova vjerojatno su se i dogodila ubojstva.

Share.

Leave A Reply