Bageri više ne čekaju nikoga: ‘pomeli’ igralište Charlieja, ni Zen nije pošteđen.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teški strojevi još uvijek “ruju” po igralištu namijenjenom za sportsko-rekreacijski centar u vlasništvu “Charlie” bara.

Premda je vlasnik negodovao zbog dolaska bagera građevinske inspekcije, koji su nemilosrdno lomili asfalt igrališta i pretvarali ga u prašinu, nije mogao utjecati na odluku.

Kako bageri ne čekaju više nikoga, čak niti da se uklone vrijedne stvari s igrališta, ostali ugostitelji su se udružili i pokupili su umjetnu travu kako bi se bar ona sačuvala od uništenja.

Vidno uzrujana gospođa, pretpostavljamo supruga vlasnika objekta, poručila je inspektorima kako je ovo njihov život, posao i egzistencija te kako oni ne mogu platiti troškove rušenja igrališta.

Premda je oko beach i lounge bara “Zen” bilo najviše nedoumica, sudeći po današnjoj dinamici uklanjanja čvrste konstrukcije objekta, čini se da je vlasnik morao popustiti pod pritiskom državnih institucija.

Još jučer je vlasnik bara Tomislav Burazin novinarima otkrio kako je na Upravnom sudu podnio tužbu na rješenje o uklanjanju objekta. Kazao je kako je koncesijsko odobrenje zatražio, ali nije dobio nikakav odgovor, no više puta je naglasio kako je prema detaljnom prostornom planu koji je trenutno na snazi ‘ishodovao određene dozvole’.

Međutim, bez obzira na to, danas je puno manje “Zena” ostalo na plaži, u usporedbi s jučerašnjim danom.

Još jučer je i Ivica Meštrović, vlasnik objekta “Žnjanko” nakon negodovanja, samostalno uklonio karting stazu koja se nalazila u sklonu dječjeg zabavnog parka. On je za razliku od ostalih ugostitelja rješenje o rušenju dobio tek početkom ovog mjeseca, jer nema koncesijsko odobrenje za 2017. godinu.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prošla gradska vlast odlučila ne izdavati koncesijska odobrenja svim ugostiteljima, Meštrović je bez obzira na pridržavanje svih uvjeta iz prošlogodišnjih odobrenja, svejedno svrstan u “isti koš” s ostalima.

Zvuk građevinskih strojeva, brusilica, čekića, odzvanja Žnjanom. Bablje ljeto privuklo je rekreativce i pokojeg kupača koji je odlučio iskoristiti sunčan jesenski dan, a lijepo vrijeme pomaže i radnicima da što brže obave mukotrpan posao.

Kamioni odvoze privremene manje objekte, oni veći se rastavljaju, a sve ono što je Žnjanski plato do nedavno predstavljao, nestaje. Sat za satom Žnjan se sve više pretvara u golu, prašnjavu površinu kakva je nekada bila.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

 

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: