Banovina javlja: Ispred crkve na Visokoj počeli smo sanirati oštećeni kolnik, a u tom kvartu i ‘Vodovod‘ izvodi kompletnu rekonstrukciju vodoopskrbe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Započeli su radovi na sanaciji oštećenog asfaltnog kolnika i nivelaciji šahti u ulici Vrh Visoke. Prva faza radova odvija se na dionici ispod crkve Presvetog Srca Isusovog, od križanja s Paštrićevom ulicom do ulice Nikole Šopa, u ukupnoj dužini oko 260 metara.

– Na ovoj dionici Vodovod i kanalizacija upravo su završili zamjenu cjevovoda, a sad nastavljaju dalje, nakon čega će Grad Split također nastaviti sa sanacijom ceste u drugoj fazi. Ukupna vrijednost ovog zahvata zamjene asfalta na Visokoj iznosit će oko 600 tisuća kuna, objašnjavaju iz Banovine.

Vodovod i kanalizacija nedavno je krenuo u kompletnu rekonstrukcija vodoopskrbe u ulici Vrh Visoke. Dosad je izmijenjeno oko 200 metara glavnog cjevovoda te tridesetak priključaka.

– Glavni cjevovod je bio azbest-cementni, star preko 40 godina i nedostatan u profilu 100 mm, a preko njega se punio cjevovod za Ninsku, Paštrićevu i Janjevsku ulicu. Planira se odraditi još oko 150 metara cjevovoda i rekonstruirati dvadesetak priključaka. Novi cjevovod je PEHD (polietilen), profila 160 mm. Na taj način ostvarena je kvalitetnija vodoopskrbu (bolji tlak i protok) za više dijelove kvarta Visoka, navode iz Banovine.

Za vrijeme sanacije kolnika postavljena je privremena prometna regulacija, a navedena dionica zatvorena je za sav promet, osim za vozila stanara i hitnih službi.

– Molimo stanare za razumijevanje te apeliramo da svoja vozila premjeste s navedene dionice i oslobode prostor radi bržeg i sigurnijeg završetka radova, poručuju iz Grada Splita.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply