Besplatni bicikli za studente u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nije slučajno da bicikl postaje omiljeno prijevozno sredstvo u gradovima. Bicikliranje pridonosi poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja, biciklistima treba manje vremena za dolazak na odredište pa se na taj način štedi vrijeme, bicikliranje smanjuje troškove putovanje pa na taj način štedimo novac, i bicikliranje ne zagađuje okoliš. 

Od sada će studenti stanari studentskih domova u Splitu moći besplatno uživati u blagodatima bicikliranja. Studentski centar u Splitu omogućio je 20 novih bicikla za stanare domova u Spinutu, te 20 bicikla za stanare doma na Kampusu. Svaki student koji želi koristiti bicikl mora doći do recepcije doma, potpisati ugovor za korištenje bicikla i preuzeti ključ zaštitnog lokota. Od studenata se očekuju da uživaju u vožnji “najlipšim gradom na svitu”, ali i da se ponašaju odgovorno prema biciklu koji koriste.

Također, od idućeg tjedna započinje bicikliranje studenata po isplaniranim turama. Jedna od njih je Marjanska tura koja je odrađena ovog tjedna i s kojom je i službeno započelo besplatno korištenje bicikla.
– Naravno da će bicikli biti studentima na korist. Moći će ih koristiti u slobodno vrijeme, ali ćemo i mi organizirati posebne ture po gradu. Prvo smo odradili ovu marjansku jer ipak je Marjan najlipši dio Splita – govori Roko Goreta, student Kineziološkog fakulteta u Splitu. Na prvoj je vožnji sudjelovalo petnaestak studenata koji nisu rili zadovoljstvo projektom.
– Projekt je odličan jer studenti u slobodno vrijeme mogu rekreativno voziti bicikle. Mogu otići do plaže, do Marjana ili neke druge lokacije i lijepo se zabaviti – govori student FESB-a Karlo Milinković po završetku ture na Prvoj vidilici.
– Mislim da je ovo dobar projekt Studentskog centra u Splitu da se studenti koji su prekrcani obavezama na fakultetu naprave mali odmak od obaveza i da se rekreiraju u prirodi – dodaje Ivan Goreta, student Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Share.

Leave A Reply