Besplatni ljetni kampovi robotike: Bilo kuda STEAM svuda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijekom ovogodišnjih ljetnih školskih praznika splitska Udruga za robotiku „Inovatic“ u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor organizira dva Ljetna kampa robotike za učenike viših razreda osnovne škole. Prvi Kamp će biti održan od 4. do 9. srpnja, a drugi od 30. srpnja do 4. kolovoza u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor  u Gornjem Sitnom.

Ljetni kampovi robotike su dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (Organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca , od 13. srpnja 2021. do 13. srpnja 2023. godine. Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“ koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja, a jedan od partnera na projektu je Zvjezdano selo Mosor. Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama sa lošijim socijalnim statusom, te onima kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

Udruge Inovatic i Zvjezdano selo Mosor organiziraju ove Kampove robotike u suradnji s gradom Siskom, ZTK grada Siska te osnovnim školama iz Sisačko-moslavačke županije. Cilj suradnje je u rad kampova uključiti učenike s područja Sisačko-moslavačke županije pogođenog potresom. U radu svakog od kampova će besplatno sudjelovati po petnaest učenika viših razreda osnovnih škola iz toga kraja. Ljetni kampovi će biti prepuni zabavnih i edukativnih aktivnosti poput svakodnevnih radionica robotike, razgledavanja prirode i kulturnih znamenitosti, odlazaka na kupanje, te astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom.

Voditelj kampa je Tomislav Nikolić, tajnik Zvjezdanog sela Mosor, a voditelj radionica robotike je profesor Jozo Pivac, koji je ujedno i predsjednik Udruge za robotiku „Inovatic“.

Share.

Leave A Reply