Bolnica na Križinama više nije COVID bolnica: odjeli se vraćaju u funkciju, već krajem idućeg tjedna sve će raditi kao da pandemije nije ni bilo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polako se sve vraća u normalu, pa tako i bolnica na Križinama. Do nedavno je bila COVID bolnica, respiratorni centar za četiri dalmatinske županije, a od utorka nefrološki odjel radi kao nekada.

Kako doznajemo od doc.dr.sc. Daniele Marasović Krstulović, predstojnicom Klinike za unutarnje bolesti splitskog KBC-a, uz pomoć Hrvatske vojske i članova Civilne zaštite preseljenje ide “ko po špagu”.

– Evo, sutra je Dan je hrvatskih oružanih snaga, a oni će ga proslaviti radno! Puno su nam pomogli vojnici, hvala im od srca – veli predstojnica i pojašnjava:

– Za nas će od prvog lipnja biti novo normalno, do tada će sve biti spremno. Nefrologija je u funkciji, danas će biti gotove i urologija i reumatologija i endokrinologija, a od petka i kardiologija i hematologija.

Obišli smo bolnicu i uvjerili se sami kako više nema potrebe da Hitni internistički odjel bude i dalje na Firulama, od četvrtka ponovno otvara svoja vrata na Križinama.

Vraća se u normalu i odjel plastične kirurgije, kao i dermatološki stacionar.

Doznali smo i kako će od ponedjeljka sve ambulante krenuti sa normalnim tempom rada, u biti tempu sličnom normalnom – jer će se raditi i poslijepodne.

Ekipa sa Križina će sa 2/3 snaga pokušati održati privid “normalnog”, jer epidemijske mjere i dalje vrijede. Tako da će na kraju idućega tjedna na Križinama biti kao da pandemije nikada i nije bilo.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: