CURE MILIJUNI Izgubljena sezona za naplatu vezivanja jahti na Zapadnoj obali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za legalnu naplatu vezivanja jahti na Zapadnoj obali ova sezona je izgubljena. U najboljem slučaju, krenut će od rujna, ali i to je upitno. Na sjednici Vlade, naime, nije bilo odluke o suglasnosti na izmjene akta o osnivanju Županijske lučke upravu pod čiju bi ingerenciju prešla Zapadna obala. Sljedeća sjednica je tek za tri tjedna, međutim, to ne znači i da će biti željno iščekivana točka na dnevnom redu. Banovina i Županija su odradile svoje, zapelo je negdje na putu između šest ministarstava koja trebaju pregledati dokumentaciju prije završnog čina, amenovanja Vlade. Neslužbeno saznajemo zbog koronavirusa u uredu.

Plan je, inače, bio da se od lipnja ove godine jahte legalno vezuju. U travnju, na dan kada su gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenici podnijeli ostavke, potpisan je sporazum s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske żupanije. 

Nakon toga se na Županijskoj skupštini izmijenio akt o osnivanju regionalne lučke uprave kojim bi se proširio obuhvat upravljanja za dio Zapadne obale. Preciznije, za područje od Banovine do Matejuške, odnosno na dijelu na kojem se vežu brodice. 

Realno, za proceduru je potrebno od tri do šest mjeseci, ali obećanja su bila kako će se maksimalno ubrzati. Ipak ćorak.

Državni inspektorat je, podsjetimo, lani zabranio Splitskoj obali obavljanje djelatnosti privezivanja brodova. Otkako je Zapadna obala napravljena, GUP nije usklađen s prostornim planom, odbijali su to riješiti dva gradonačelnika, Ivo Baldasar i Andro Krstulović Opara. Baldasar je ‘riješio’ tako da su bitve tretirane kao komunalna oprema pa je tako gradska firma Splitska obala naplaćivala privez. Sve dok prošle godine inspektorat nije presjekao i zabranio. Od ove godine će se, uz asistenciju ravnatelja Županijske lučke uprave Domagoja Maroevića, legalizirati privez. Samo kasnije od željenog.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply