Divna volonterska priča na Europskom prvenstvu u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dok se približavamo polovici natjecanja Europskog prvenstva, predstavit ćemo vam jedan poseban dio mozaika vaterpolskog spektakla u Spaladium Areni. Lako ćete ih prepoznati u majicama plave boje, s osmijehom na licima i odgovorima na sva pitanja. Najmlađi od njih ima samo 8,5 godina, a u timu čudesnih volontera za ovo natjecanje ukupno se nalazi njih više od 200.

Srce i dušu ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji dao je međunarodni tim volontera koji je Hrvatski vaterpolski savez realizirao u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom.

– Ponosni smo i sretni što je u srce Dalmacije stiglo preko 200 volontera iz 10 država koji su zapravo žila kucavica ovog događaja. Još prije godinu dana u suradnji s UniSportom, krenuli smo u realizaciju ove priče. Drago mi je što smo povezali više kultura, naroda, jezika, sportova te mlade i ambiciozne ljude koje će najbolje izgraditi upravo ovakvi projekti, istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Europskog prvenstva u Splitu, koji je poželio toplu dobrodošlicu i zahvalu svim volonterkama i volonterima.

Predanost i posvećenost radu, iznimna preciznost i briga o detaljima samo su dio odlika naših malih i velikih pomagača koji su punopravni članovi organizacijskog tima Europskog prvenstva. Od ranog jutra i trenutka kad u Spaladium Arenu dolaze prvi timovi, mediji i uzvanici pa sve do kraja zadnje utakmice u danu, neumorni volonteri lete hodnicima i stepenicama Spaladiuma. Što drugo reći, nego jedno veliko BRAVO za neiscrpnu volju i energiju. Jako nam je drago da je naše Europsko prvenstvo jedno posebno poglavlje u životima naših volontera. 

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply