DVOBOJ UMJESTO TROBOJA: Na Regati Sveti Duje natjecat će se samo legende Cambridgea i Splita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj virusom Covid – 19, Organizacijski odbor 19. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje, koja se održava danas na Rivi, na izvanrednoj sjednici bio je primoran donijeti sljedeće odluke:

– Unatoč brojnim naporima s obje strane, ekipa legendi Oxforda zbog novouvedenih epidemioloških mjera, nije bila u mogućnosti doputovati na teritorij Republike Hrvatske. Stoga će se umjesto troboja, održati veslački dvoboj legendi Cambridgea i legendi Splita.

– Od posljednje regate na kojoj su se natjecali, a zbog velikog broja Covid – 19 pozitivnih studenata sportaša, kao i onih studenata kontakata koji su trenutno u samoizolaciji, ekipa Sveučilišta u Zagrebu je morala odustati od sudjelovanja u nadolazećoj utrci. Umjesto Sveučilišta u Zagrebu, veslat će ekipa Sveučilišta u Aachenu koja je posljednji apsolutni pobjednik sveučilišne trke, jedna od tri najuspješnije ekipe u dosadašnjim izdanjima i jedino Sveučilište u povijesti Regate Sveti Duje koje je pobijedilo i Oxford i Cambridge. Kao takva ekipa, imat će priliku veslati utrku sa Sveučilištem u Splitu. 

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply