Franić: “Puljkova administracija blokira preko 2 milijarde kuna vrijedne projekte, dok aktivizmom zabavlja javnost!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezavisni spiltski gradski vijećnik Ante Franić u najnovijem priopćenju poručio je kako administracija Ivice Puljka blokira preko dvije milijarde kuna vrijedne projekte, dok  istovremeno aktivističkim potezima zabavlja javnost.

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku.

– Rušenje betonskih banaka na pazaru, uklanjanje pokojeg nelegalnog kioska na Istočnoj obali, pilanje 5 stupića na parkingu uz asistenciju policije i svjetala reflektora, provaljivanje u ranim jutarnjim satima u Koteksov neboder, „velika“ nedjeljna akcija pomicanja drvene ograde na Marjanu javnosti se predstavlja kao epska borba za javne interese i razvoj Splita.

Istovremeno, od dolaska Puljkove administracije u Banovinu, Upravni odjel za prostorno planiranje i uređenje i zaštitu okoliša gotovo  je u cijelosti prestao izdavati dozvole i sve više postaje nalik prijemnoj pisarnici koja samo gomila predmete.

Puljkova blokada 67 zahtjeva za lokacijskim, uporabnim i građevinskim dozvolama zaustavila je preko 2 milijarde kuna vrijedne projekte, što posljedično dovodi do multiplikacije negativnog učinka za cijeli građevinski sektor koji je u normalnim društvima generator razvoja i izlaska iz krize.

U sjeni PR aktivizma kojim Puljak zabavlja svoju šačicu od 8% jalnih pristaša, na  svakodnevno pristižu tužbe protiv Grada radi blokiranih projekata i nadoknade štete zbog aktivističkog ludovanja njegovih zamjenika.

Gradonačelniče, umjesto planiranog suludog zaduživanja od 210 milijuna kuna krenite s radom ili ako vi ne želite raditi pustite poduzetnike da stvaraju i rade a onda će novac inercijom doći i u Gradsku blagajnu. – navodi Franić.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply