Garaža na Mertojaku otvorena krajem svibnja ponovno u radovima iz bizarnog razloga – raspucao je jedan od stupova!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Obećanja već obećanog i najave već započetih projekata, tako otprilike izgleda predizborno doba. Doba kada Split postane nalik na mjesto za “traženje nafte” od puste mehanizacije, a trgovine s ukrasnom opremom ostanu bez hrvatskih trobojnica koliko se vrpci presjeca tih dana.
 
I dok je tek krenuo mandat novog gradonačelnika, iznikla je još jedna “blast from the past”. Garaža u Ostravskoj ulici na Mertojaku, otvorena nekoliko dana prije nego se s Banovinom pozdravio Andro Krstulović Opara, ponovno je u procesu rekonstrukcije. Rekonstrukcije rekonstruiranog. Jedan od stupova etaže počeo se raspadati pa se hitno reagiralo – s 20 željeznih podupirača.

– Radi se o napuknuću zaštitnog sloja betona, velike opasnosti nema, ali se nije smjelo dogoditi. Sve će biti sanirano do kraja ovog tjedna – umirujućim riječima govori nam Jurica Vojnović, pročelnik gradske Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

– Estetski je problem, ali nije lijepo za vidjeti. Iz preventivnih razloga se tu i ne parkira, kako ne bi otpao kakav komad betona – dodaje Vojnović koji se, veli nam, uvjerio u stvarno stanje koje ga je uznemirilo. Račun troška sanacije bit će uručen zajednici ponuditelja Lavčević d.d. koji su radove i izvodili, a njihova ukupna vrijednost bila je osam milijuna kuna.

Lavčevićev “zavjet šutnje”

Prije rekonstrukcije u prizemlju i na ravnom krovu moglo se parkirati 206 automobila. S novom etažom broj parkirnih mjesta porastao je na 305, točnije desetak manje koliko je sada ograđeno ispod polupropalog stupa. 

Iz Lavčevića danas bez komentara. Isti zavjet šutnje vladao je u slučaju rekonstrukcije, adaptacije i opremanja Gradskog kazališta lutaka od prije dvadeset i kusur godina, ali i bespravne gradnje trećeg kata Općinskog suda u Splitu. Osoba s druge strane linije i danas, kao i u proteklim slučajevima, uputila nas je na pisanje službenog upita elektroničnom poštom koji bi, vjerojatno, završio negdje u neželjenoj pošti. Kako pak drugačije objasniti da na niti jedno pitanje objašnjenje ili izjavu ranije – nismo dobili.

“Ogorčeni smo!”

U blizini garaže susreli smo Mladena i Zorana, stanare Ostravske ulice. Zgroženi su situacijom.

– Ma ne zgroženi nego ogorčeni. Dugo smo vremena tražili parking, a sada kad se napravio strahujemo za svoj život – kaže Mladen.

Njegove riječi prisnažuje Zoran.
– Dodatno. Dobili smo parkirna mjesta, a samo lud bi čovjek ostavio auto na zvizdanu na gornjem katu. Bez nadstrešnice su cijeli rad i parkirna mjesta uzaludni.

Uzalud ili ne, pratit ćemo ispunjenje još jednog obećanja. Pratit ćemo hoće li s krajem tjedna doći i rješenje problema ili će se tek reagirati, po već ustaljenoj praksi, kad se dogodi neka tragedija. Ostaje vjera da ovoga puta mijenjamo te žalosne trendove.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply