Garaža u Ostravskoj ponovno u funkciji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rekonstruirana i nadograđena javna garaža u Ostravskoj ulici na Mertojaku koja od danas broji 305 parkirnih mjesta ponovno je u funkciji. Bila je to prigoda da novi-stari garažni objekt obiđe gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji svoga zamjenika Nina Vele, gradskih pročelnika Jurice Vojnovića i Damira Ordulja, kao i direktora tvrtke Split parking Marka Bartulića te predstavnika Gradskog kotara Mertojak.

Radove je izvodila zajednica ponuditelja Lavčević d.d., ukupna vrijednost investicije je osam milijuna kuna, a prije rekonstrukcije u prizemlju i na ravnom krovu moglo se parkirati 206 automobila.

Nadogradnjom se dodala jedna etaža na kojoj je novih 99 parking mjesta, a istoj se prilazi pristupnom rampom. Pješačka komunikacija omogućena je izgradnjom tri stubišta koja povezuju prizemlje i kat. Važno je napomenuti kako je garaža prilagođena i osobama smanjene pokretljivosti te je u prizemlju predviđeno 10 parking mjesta za vozila osoba s invaliditetom, kao i na katu gdje se pristupa rampom nagiba manjeg od 5%.

-Ovaj objekt korak je u rješavanju prometa u mirovanju u ovom dijelu grada. Garaža će olakšati svakodnevicu naših sugrađana na Mertojaku – poručio je, među ostalim, gradonačelnik i zahvalio građanima na strpljenju za vrijeme izvođenja radova.

Kako je pojasnio direktor Split parkinga Marko Bartulić, ubrzo slijedi uvođenje sustava naplate te više tarifnih modela pretplate koji će biti ponuđeni budućim korisnicima. Osim toga, garaža će biti dio smart city rješenja koji će građanima olakšati pronalazak parkirnog mjesta.

Share.

Leave A Reply