Gotova izgradnja pristupnih cesta na Kili: „Građani imaju razloga za sreću i zadovoljstvo!“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Završeni su svi radovi na jednom od najvećih infrastrukturnih gradskih projekata – izgradnja pristupnih cesta za naselje Kila.  Novu prometnicu, koja je od životnog značaja za građane tog dijela grada, zajedno sa svojim suradnicima obišao je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

-Konačno! Nakon 11 godina građani najmlađeg splitskog kvarta dočekali su trenutak kada do svojih domova mogu doći na civiliziran i siguran način – kazao je gradonačelnik pri čemu nije skrivao zadovoljstvo novom cestom na istoku Splita.

-Izgradnja je okončana 20 dana prije ugovorenog roka. Nakon probnog roka korištenja ceste slijedi procedura tehničkog pregleda i izdavanje uporabne dozvole. Iza nas je veliki građevinski zahvat koji je koštao 18 milijuna kuna. Kada tome pridodamo i 15 milijuna kuna koje smo izdvojili za otkup zemljišta, onda je posve jasno da se radi o ozbiljnoj i zahtjevnoj infrastrukturnoj investiciji. Ovaj smo projekt konačno priveli realizaciji zahvaljujući ustrajnom radu koji je odrađen zajedno s predstavnicima Gradskog kotara, predstavnicima stanara, HEP-a te gradskih službi. Sve je to zahtijevalo vremena i strpljenja. Stanovnici Kile imaju razloga za sreću i zadovoljstvo – kazao je gradonačelnik Krstulović Opara. Također, gradonačelnik je podsjetio na brojne i značajne gradske investicije koje su se  u kratko vrijeme dogodile u tom dijelu Splita; od zgrade nove zdravstvene ambulante na Kili, u kojoj su i novi dječji vrtić, kotarske prostorije i knjižnice, objekta „Hospicija Matošić“ čija se izgradnja privodi kraju, pa do dograđenih i proširenih osmoljetki na obližnjem Kamenu, Pujankama i Mejašima.

-Čuvajte svoju cestu i vozite se po njoj odgovorno-poruka je gradonačelnika za građane Kile.

Izgrađene pristupne prometnice obuhvaćaju četiri zasebna projekta, a to su Lovrinačka ulica faza 1, Put Vrborana dionica 1, Put Vrborana dionica 2 i Put Kile sjever sve s komunalnim instalacijama. Ukupna duljina izgrađenih prometnica je 713 metar. Sve prometnice imaju obostrani nogostup što će doprinijeti sigurnoj komunikaciji pješaka pogotovo djece do škole i nazad.  U sklopu izgradnje Lovrinačke ulice faza 1 rekonstruirano je i raskrižje Lovrinačke i Vukovarske ulice. Ukinut je peti trak na navedenom raskrižju koje je bilo jako opasno, te je semaforizacija prilagođena novom rješenju, a što u konačnici znači i bolji protok vozila. U obilasku nove prometnice bio je i zamjenik gradonačelnika Nino Vela, pročelnik gradske službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Jurica Vojnovićpredstavnici Kotara i izvođača radova, te gradonačelnikovi savjetnici Ivica Grubišić Gire i Krešimir Budiša.

Share.

Leave A Reply