Grad podupire srednjoškolce i studente s invaliditetom te učenike i studente iz socijalno ugroženih obitelji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split je za školsku/akademsku 2020./2021. godinu osigurao novčane potpore mladim osobama s invaliditetom, a radi se o novoj mjeri koja je po prvi put uvedena prošle godine. Temeljem javnog poziva pravo na ovu potporu je ostvarilo četrnaest korisnika, pet učenika srednjih škola i devet studenata s invaliditetom.

Također je u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. nastavljeno stipendiranje jedanaest učenika i studenata s invaliditetom koji su to pravo ostvarili prošle godine, od čega je devet učenika i dva studenta, pa je ukupno 25 korisnika ove mjere. Financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita, a osigurano je 150.000,00 kuna u Proračunu Grada Splita za ovu potporu.

Osim potpora osobama s invaliditetom, dodijeljene su nove potpore učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji u školskoj/akademskoj 2020./2021. godini, i to za ukupno 64 korisnika, od kojih je 31 učenik srednjih škola i 33 studenta. Također je u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. nastavljeno stipendiranje 179 učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji, od čega je 102 učenika i 77 studenata. Osigurana sredstva za ovu vrstu potpore u Proračunu Grada Splita iznose dva milijuna kuna, a mjesečni iznosi su 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola, 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju izvan Splita.

Važno je naglasiti da je javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženi obitelji otvoren do 30. travnja 2021. godine, pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati svoje prijave, a sve informacije se nalaze na: https://www.split.hr/natjecaji-i-oglasi/detalj/poziva-za-dodjelu-potpora-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-iz-socijalno-ugrozenih-obitelji

Share.

Leave A Reply