GRAD SPLIT JE VLASNIK DRAČEVCA! Važan korak za realizaciju Tehnološkog parka i Prometnog centra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na temelju Ugovora o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske u K.O. Split, dijela bivše Vojarne ‘Sv. Križ’ Dračevac, Gradu Splitu, a u svrhu izgradnje Tehnološkog parka Split i Prometnog centra Grada Splita, Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Splitu danas je donio  rješenje kojim je Grad Split dobio pravo uknjižbe i time je postao vlasnikom Dračevca, izvijestili su iz Banovine i dodali kako je ovim učinjen značajan korak u smjeru daljnje realizacije jednog od najvećih gradskih razvojnih projekata.   

– Podsjećamo da se projekt izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Split Dračevac provodi  iz dva ograničena poziva za dodjelu sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz ITU mehanizam: ITU – Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac te ITU – Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac. Projekt Razvoj zone Dračevac podrazumijeva provedbu aktivnosti vezanih uz rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju objekta bivše vojarne Sv. Križ u svrhu uspostave Tehnološkog parka Split – Dračevac (TPS), dok se projekt Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split  odnosi na drugu faza u procesu uspostave Tehnološkog parka Split – Dračevac. Aktivnosti obuhvaćene ovim projektom odnose se na izvođenje radova završnog uređenja i opremanja centralne zgrade TPS-a do razine uporabljivosti, upravljanje projektom te promidžbu i vidljivost – navode iz Grada.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za oba projekta potpisani su u travnju 2021. između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa Europske unije te Grada Splita kao korisnika bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi 164.754.315,70 kn, od čega 105.074.234,69 kn bespovratnih sredstava.

Do sada su provedene aktivnosti postupka javne nabave za izvođenje radova ‘Projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze Tehnološkog parka Split  – Dračevac’ slijedom čega je potpisan ugovor s izvođačem radova, Strabagom d.o.o. te  slijedi početak projektiranja. 

Što se tiče statusa realizacije ‘Prometnog centra’ na Dračevcu, izrađeno je Idejno rješenje za Garažno – servisni centar te je u tijeku priprema dokumentacije potrebne za podnošenje zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole.

Share.

Leave A Reply