Grad Split objavio: Na Žnjanu će ovoga ljeta biti održan veliki festival elektronske glazbe, očekujemo desetke tisuća ljudi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Split će u srcu sezone biti bogatiji za još jedan veliki događaj iz svijeta elektronske glazbe, koji će se odvijati na Žnjanu u režiji Alde, jedne od najvećih međunarodnih producentskih kuća s nizozemskom adresom i tvrtke Insomniac, organizatora velikih svjetskih događaja. Ovoga ljeta na Jadranu planiraju organizirati dva glazbena zbivanja – uz spomenuto splitsko još jedno u Puli, a na oba očekuju preko 150.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Pula će biti domaćin festivala elektronske glazbe naziva “Secret project presents Pula music week”, a Split jedinstvenog glazbenog događaja čiji termin održavanja kao ni ime zvijezde večeri organizatori još ne žele otkriti, a navodno je riječ o jednoj od globalno najpopularnijih zvijezda današnje glazbene scene.

Prema riječima Alana Harderberga, čelnog čovjeka Alde i Baggija Begovica, direktora Insomniaca za Europu, Hrvatska će ovog ljeta u Puli i Splitu ugostiti neka od vodećih imena elektronske i svjetske glazbene scene.

– Split u svakom slučaju očekuje spektakl kakav kod nas još nije viđen. Svi detalji su organizacijski poznati i ugovoreni, a glazbeni događaj kojeg spremamo bit će iznimno atraktivan, prvenstveno zbog izvođača koji će nastupiti, ali i činjenice da će ovime Hrvatska zasigurno doći u fokus interesa glazbene publike na globalnoj razini – istaknuli su Harderberg i Begovic.

Zamjenik gradonačelnika Splita, Antonio Kuzmanić, je neposredno prije podnošenja ostavke s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i drugim zamjenikom Bojanom Ivoševićem izrazio zadovoljstvo što će građani Splita i turisti dobiti još jedno svjetski poznato glazbeno događanje.

– Zahvaljujući ulaganjima i populariziranjem našeg turističkog proizvoda, Split je postao jedna od turistički najatraktivnijih destinacija. Danas je Split sinonim za cjelovito turističko odredište koje pored iznimnih prirodnih blagodati nudi bogat kulturni, sportski i zabavni sadržaj. Velika glazbena događanja poput ovog stavljaju nas na svjetsku turističku mapu i vrijedan su marketinški i gospodarski potencijal koji ćemo sigurno znati iskoristiti. Ovim događanjem oživljavamo područje Žnjana i najavljujemo njegovu novu razvojnu fazu, što me dodatno veseli – poručio je Kuzmanić.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply