Grad Split subvencionira ugradnju liftova, iz SDP-a godinama upozoravaju na problem: ‘Prema procjenama postoji 400 zgrada koje imaju uvjete za postavljanje dizala‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split je objavio javni poziv za dostavu prijava za dodjelu bespovratnih potpora za radove ugradnje dizala u više etažnim stambenim i stambeno – poslovnim građevinama.

Splitski gradski vijećnik Davor Matijević izrazio je zadovoljstvo što se realizira SDP-ova inicijativa da se subvencionira ugradnja liftova u stambenim zgradama.

– U Splitu je po nekim procjenama 400 zgrada koje imaju uvjete za ugradnju lifta i godinama upozoravamo na ovaj problem.

Za mnoge naše sugrađane život u zgradama bez lifta izgleda poput života u zatvoru jer nisu u mogućnosti penjati se svaki dan na 5. ili 6. kat. Iako se ovaj problem veže uz umirovljenike, on pogađa i osobe s invaliditetom kao i majke sa djecom – obrazložio je Matijević.

Naveo je kako je tražio da Grad izdvoji tri milijuna kuna za ovu svrhu, ali da je na kraju usvojeno 1,5 milijuna kuna. 

– Najvažnije je da je inicijativa zaživjela, a mogu već najaviti da će SDP inzistirati da ova stavka bude i u proračunu za 2023. godinu – najavio je.

Prijave za dodjelu bespovratnih potpora za radove ugradnje dizala u više etažnim stambenim i stambeno – poslovnim građevinama na području grada Splita dostavljaju se od 11. listopada do zaključno 9. studenog 2022. godine.

Share.

Leave A Reply