Građanski odgoj neće barem neko vrijeme u splitske škole, o njemu se nije ni raspravljalo na Gradskom vijeću

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prijedlog da se na sjednici Gradskog vijeća raspravlja o uvođenju građanskog odgoja u splitske škole, za one koje to isključivo žele, nije naišao na “plodno tlo”. Većina vijećnika bila je protiv nauma SDP-ovog Gorana Kotura.

Za prijedlog su uz Kotura glasali i njegov stranački kolega Davor Matijević, donedavni socijaldemokrat Ante Franić i Tamara Visković iz Možemo!.

– Građanski odgoj i obrazovanje uvedeno je u više gradova, primjerice u Rijeci, Osijeku i Sisku, te u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, te će se sukladno zaključku Gradske skupštine Grada Zagreba uvesti i u Zagrebu. Tako Split ostaje jedini od četiri velika hrvatska grada bez građanskog odgoja i to zbog toga što su navodno progresivne stranke u Gradskom vijeću Grada Splita progresivne samo dok traje izborna kampanja, ali nisu spremne stajati iza vrijednosti na račun kojih prikupljaju glasove na izborima. Tužno i sramotno! – napisao je Kotur.

Nije se ovo svidjelo ni Visković.

– Time je Split i dalje ostao jedini među većim gradovima u Hrvatskoj koji još nije uveo građanski odgoj i obrazovanje, ili to neće napraviti u dogledno vrijeme. A boljeg načina za stvaranje budućih aktivnih, informiranih i demokratski odgojenih građana nema, poručuju – poručila je.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply