Gradu Splitu odobreno 700 tisuća kuna iz županijskog Programa za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sukladno Odluci o odabiru projekata i raspodjeli sredstava iz Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu  Gradu Splitu odobreno je sufinanciranje dvaju prijavljenih projekata u ukupnom iznosu od 700.000,00 kuna. Za sufinanciranje izrada projektno-tehničkih dokumentacija za sanaciju rive u Stobreču i Žnjanski plato odobreno je 350.000,00 kuna bespovratnih sredstava, a isti iznos odobren je i za projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari Mornar.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari mornar stvorit će se preduvjeti za rekonstrukciju otvorenog morskog bazena u slatkovodni koji bi se sastojao od dva dijela – vaterpolo bazena dimenzija 33x25m i bazena za obuku neplivača dimenzija 8x25m te će se na taj način omogućiti treninzi i obuka djeci i mladima, uključujući djecu i mlade s invaliditetom. Izradom projektno-tehničke dokumentacije na lokacijama pomorskog dobra Žnjan i Stobreč stvorit će se preduvjeti za cjelovito i trajno uređenje navedenih obuhvata s ciljem poboljšanja kvalitete života i turističke ponude u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Bespovratna sredstva za Grad Split osigurala je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. prijavom na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru u kolovozu ove godine  uz tehničku koordinaciju s gradskom Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima. Kod oba projekta radi se o najvećim pojedinačno ostvarenim iznosima bespovratnih sredstava od svih prijavljenih projekata, a ostvareno sufinanciranje rasteretit će izdvajanja iz proračuna za realizaciju ovih važnih gradskih projekata na pomorskom dobru.

Share.

Leave A Reply