INSPEKCIJA NA ŽNJANU ‘Jet ski može biti samo u Slatinama, ne i na urbanim plažama s velikim brojem kupača’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević danas je izvršio inspekciju na Žnjanu. Izvijestio nas je o stanju koje je zatekao. 

‘Dobili smo pritužbe građana na preveliki broj pedalina, kao i da se iznajmljuju jet skijevi, koji se po prostornim planovima mogu iznajmljivati samo u Slatinama, ali ne i na urbanim plažama s velikim brojem kupača. 

Zabilježili smo veći broj nelegalnih aktivnosti i zauzimanja javne površine. Svi su dobili upozorenje. Utvrdili smo da dvojica poduzetnika ilegalno iznajmljuju jet skijeve. Upozorili smo ih da tu ne mogu biti’, kazao nam je Ivošević. 

Kakva je bila reakcija? 

‘Svjesni su da krše zakone Republike Hrvatske i to su spremni i dalje raditi kako bi ostvarili osobnu korist ugrožavajući kupače. Poduzet ćemo sve da se ta situacija regulira’, kaže Ivošević. 

Očito, neće ići ni lako, ni brzo, jer teško da se netko spreman odreći unosne zarade u srcu sezone pa čak i ako se radi o poslu koji nije legalan. Situaciju dodatno usložava činjenica da komunalno redarstvo Grada Splita ima ovlasti za postupanje samo na kopnu, a Lučka kapetanije i na kopnu i na moru. 

‘Iz nekih meni nepoznatih razloga Lučka kapetanija ne reagira na ugrožavanje kupača. Prošle godine smo imali nesreću u kojoj je ozljede od jet skija zadobila jedna turistkinja, no čak ni nakon toga Lučka kapetanija nije uvela reda’, kaže Ivošević. 

Nova gradska administracija odlučna je zakonski regulirati korištenje javnih površina i pomorskog dobra.

‘Uvodimo red, idemo lokaciju po lokaciju. Toliko je nezakonitih radnji i okupacije javnih površina da ne stignemo sve odjednom napraviti’, kazao nam je Ivošević.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply