IVAN LEKO I EMOCIJA PREMA GOLEMOJ OTPREMNINI ZA NIŠTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IVAN LEKO I EMOCIJA PREMA GOLEMOJ OTPREMNINI ZA NIŠTA

ANTWERP, BELGIUM – DECEMBER 13: Coach Ivan Leko of Royal Antwerp FC during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Herman Dingler/BSR Agency/Getty Images)

Posao nogometnog trenera je gotovo kao posao političara: nemaš nikakvu odgovornost, a dobiješ otpremninu da možeš zbrinuti nekoliko idućih generacija.

Slično se događa sa otpuštenim Hajdukovim trenerom Ivanom Lekom: iako sam stalno priča o nekoj emociji u svojoj trenerskoj ulozi, sigurno ima jaku emociju prema cifri kojoj će olakšati Hajduk nakon svog neuspješnog trenerskog pokušaja. A ako je njegova mjesečna plaća 20 tisuća eura, a ugovor traje do lipnja 2025., možemo samo izračunati koliko če dobiti za poraze i nerad: 20 mjeseci puta 20 tisuća eura jednako je 400 tisuća.

Nevjerojatno je da je za takve promašene avanture dobiju stotine tisuća eura. Na taj način bi bilo tko mogao biti trener, s istim rezultatom. Najjače je to što ne želi sam dati otkaz jer bi tako ostao bez goleme otpremnine, ali nema namjeru to napraviti i malo prištediti Hajduku.

Međutim, nije on jedini jedini kojemu nije problem primati ogromne svote za neuspjeh; primjera radi, Igor Bišćan je svoj rastanak s Dinamom ‘masno’ naplatio. Za sporazumni raskid ugovora kao otpremnina mu je isplaćena godišnja plaća u visini od oko 600.000 eura. Uz to su naknade dobili i članovi njegovog stručnog stožera pa je tako je s njihovim otpremninama cijeli razlaz Dinamo koštao oko – milijun eura.

Eto, kad plaćate sve te ulaznice, članarine i dresove, znate kome novac ide na kraju – bahatim trenerima koji slobodno mogu imati 10 poraza zaredom i završiti na 5. mjestu na ljestvici – svoje stotine tisuća eura će sigurno dobiti na račun.

Share.

Leave A Reply