Ivica Puljak primio splitske paraolimpijce s medaljom oko vrata: “Dino i Ivan su naši najbolji promotori!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Mi smo ponosni na Ivana i Dina, na njihove trenere i roditelje, kao i na njihove klubove i splitski Športski savez invalida. Ponosni smo na njihov uspjeh i čestitali smo im danas u ime Gradske uprave i svih građana Splita. To je njihov uspjeh, ali i svih koji su ih podržavali, a ono što mene posebno veseli je da su pored sportskog ostvarili i akademski uspjeh što je izuzetno dobra stvar i motivacija za svih nas i za sve mlade ljude, kao primjer da se u životu i uz teškoće sve može napraviti ako imate volje – kazao je gradonačelnik Ivica Puljak danas na izjavama za medije nakon prijema za Dina Sinovčića i Ivana Mikulića, osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, njihove trenere Slobodana Glavčića Mladena Tomića te predstavnike Športskog saveza invalida grada Splita Miju Bakića i Hrvoja Kujundžića.

Uz Puljka su prijemu u Gradskoj upravi nazočili pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić, a uz prigodne poklone povodom osvajanja paraolimpijskih odličja, Zaključkom o osiguranju financijskih sredstava za nagrađivanje sportaša osvajača medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Ivanu Mikuliću bit će isplaćeno 35 tisuća kuna za osvojenu srebrnu medalju, a Dinu Sinovčiću 30 tisuća kuna za brončanu.

– Nadam se da smo bili na ponos svima, dali smo svoj maksimum i našim rezultatima svi se mogu ponositi – rekao je Dino Sinovčić zahvalivši se na prijemu, a Ivan Mikulić izrazio je nadu nastavak dobre suradnje s Gradom i Športskim savezom invalida jer su, kako je kazao oni kao sportaši svojim rezultatima podigli nivo paraolimpijskog sporta kako u Splitu tako i u cijeloj Hrvatskoj, što je motivacija za njih same za daljnje sportske uspjehe, ali i djeci da se bave sportom.

– Dino i Ivan su naši najbolji promotori, a svi smo mi dio jedne velike splitske sportske obitelji – zaključio je Mijo Bakić predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita.

Share.

Leave A Reply