Kako je mali Solin dvaput pokorio veliki Tokio i svijet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatska je dala tri K-1 osvajača: Branka Cikatića (1993.), Mirka Filipovića (2013.) i Antonija Plazibata (2017.). Da se igramo kviza pitali bi vas da “izbacite uljeza”.

A “uljez” je onaj u sredini, Mirko Filipović. Jedino on nije iz Solina.

Dakle, mali Solin dvaput je pokorio Tokio, Branko i Antonio donijeli su pojas osvajača na Jadro. A da cijela priča bude još jača, ljepša, obojica su zajedno bili u akciji prije desetak dana u Saitama Areni, Antonio u ringu, a Branko u njegovom kutu.

Japanci itekako znaju gdje je Solin i kakvi borci otamo dolaze. Zna to dobro, i cijeni, i solinska vlast, pa je cijela ekipa, predvođena gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem, upriličila svečani prijem za svog sugrađanina i njegove trenere. S jedne strane stola Ninčević, zamjenici mu Ivica Rakušić i Tihomir Bečko, te prvi čovjek solinskog sporta Nikola Tokić, a s druge Antonio i Branko, te treneri Milivoj Bajić i Veljko Vetma.

– Solin je ponosan na činjenicu da ima dva osvajača K-1 Grand Prix turnira, to je pravo čudo za naš mali grad, svjetski raritet – kazao je Ninčević i dodatno ishvalio Plazibata.

Zna dobro solinski gradončelnik koliko je teško u sportu napraviti vrhunski rezultat, i sam je bio sportaš, sjećam ga se još dok je, Nina smo ga zvali, igrao balun za Jadran iz Sućurca.

Plazibat se zahvalio na svim riječima hvale upućenih na njegovu adresu, kao i na prigodnim poklonima, naglasivši da je svakom sportašu ipak najvažnija podrška sugrađana.

Antonio je osvojio Japan, Solin je prepoznao njegov uspjeh, po svemu sudeći ovo je tek početak jedne lijepe solinske priče.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply