KBC Split dobiva MSCT uređaj i digitalni mamograf. Još da se nađe novca za bar još jedan MR na Firulama, koji bi zamijenio onaj prastari ‘magnet‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Nema odmora dok traje COVID obnova”, tako bi mogao glasiti slogan za ravnateljstvo splitskoga KBC-a, koje misli unaprijed. Naravno, doći će jednom kraju i ova pandemija, pa će trebati nastaviti živjeti normalno, kao što smo i živjeli prije “pošasti 21. stoljeća”.

Da bismo nastavili normalno živjeti, valja i KBC Split što bolje opremiti uređajima, potrebnim za normalno funkcioniranje druge najveće i najvažnije bolnice u Hrvatskoj i najveće bolnice od Trsta do Patrasa, kako to voli reći prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj bolnice. Stoga će bolnica do kraja godine dobiti dva vrlo vrijedna i moderna uređaja.

Jedan od njih bit će novi MSCT uređaj, koji će biti montiran na Firulama, a koji će zamijeniti postojeći MSCT uređaj star 13 godina. Na taj će način KBC Split dobiti u samo nekoliko godina i treći MSCT uređaj, što će dodatno poboljšati rad splitske radiologije.

Drugi uređaj koji će stići u Split do kraja ove godine bit će digitalni mamograf, koji će biti montiran na Križinama. Još kada bi Ministarstvo zdravstva i Vlada RH našli novca za barem još jedan MR uređaj, koji bi bio montiran na Firulama, gdje se trenutačno nalazi prastari uređaj, sreći u splitskoj bolnici ne bi bilo kraja.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply