Kerum prebolio koronu: ‘Teško je bilo, ali ne bih o tome pričao! Žao mi je mojih susjeda, dosta ih je teško, dosta umrlo…’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Malo je vremena ostalo do lokalnih izbora, kampanja se već dobrano užarila, u utrku će ponovno i Željko Kerum kao čelnik HGS-a. Gostovao je, tim povodom, u RTL Direktu.

Vjerujete li vi da ćete se nakon 8 godina vratiti na mjesto gradonačelnika?
– Prvo se treba riješiti pandemije. Vrijeme je poniznosti. Vrijeme je tuge. Puno naših sugrađana je bolesno, puno ih je umrlo. To je najbitnije, a sve drugo je manje bitno. Ali unatoč svemu tome, grad mora funkcionirati, treba se pripremati, vidjeti kako će završiti ova bolest i krenuti u drugi dio razvoja grada Splita. To smatram za sebe i za svoju političku opciju – rekao je Kerum.

Podsjetio je na 4 godine mandata koje je već odradio i tvrdi kako su građani jasno poslali poruku kako više ne žele eksperimente. 

– Osam godina je bilo eksperimenata, ako netko priča o razvoju i ekonomiji , treba biti ekonomist i znati raditi. Vrijeme eksperimenata je prošlo i siguran sam da građani to znaju i da će građani u petom mjesecu, na dan izbora, znati što im je činiti – poručio je Kerum.

Kerum je i sam prebolio koronu.

– Teško je bilo, ali ne bih o tome pričao. Žao mi je mojih susjeda, dosta je njih u teškoj situaciji, a dosta je njih i umrlo. Treba se paziti poslije završetka korone ostaju posljedice i pitanje je dana kad opet može buknuti nešto novo – poručio je Kerum. 

Pohvalio je Vladu i premijera Plenkovića, te je napomenuo kako se poslovi razvijaju. Smatra da u Splitu trebaju biti javni radovi kako bi ljudi koji bi inače otišli u inozemstvo ostali  u Hrvatskoj. Također je naglasio da se medicinsko osoblje treba adekvatno platiti 

– I onaj koji se razumije u medicinu da ljudima pomogne kao što je bilo 1990. kad je počeo rat, da dragovoljno netko tko zna nešto o medicini pristupi. Ne znači da mora davati injekcije, ali može vaditi kisik ili neke druge stvari raditi u bolnici – rekao je Kerum. 

Zalaže se za to da se mobiliziraju hoteli, da se ne ide u šatore. 

– Puno je lakše bolesniku biti u hotelu koji ima opremu i grijanje, a država može donijeti odluku. Zašto bi se montirali šatori i netko se smrzavao?‘ – zapitao je Kerum. 

– Građani će shvatiti tko im treba i oni će ga zaokružiti – rekao je Kerum o lokalnim izborima. 

– Nemam ja konkurenciju. Narod mene hoće i ja sam s narodom. Sve što narod odluči ja ću prihvatiti. Ja imam obavezu se ponovo kandidirati. Ako narod kaže ‘ok, budi naš vođa, završi što si započeo – poručio je Kerum. 

Kaže kako bi se u novom mandatu fokusirao na javne radove i infrastrukturu. Tvrdi kako bi surađivao s lokalnim arhitektima na svemu. 

– Treba biti suradnja bez obzira tko je koje političke opcije, samo da mu je grad interes. Ali nažalost javlja se puno novih likova koji ne razmišljaju uopće o čemu pričaju niti znaju što je tema grada Splita – smatra Kerum. 

Kaže kako bi surađivao s HDZ-om, te kako je bitna sinergija vladajućih na lokalnom i državnom nivou. 

– Moj stav i stil se zna. Kod mene je iskrenost na prvom mjestu – poručio je Kerum. 

Share.

Leave A Reply