Kila dobila zdravstveni centar: „Uspjeh na zadovoljstvo svih građana!“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Put do ovog lijepog trenutka započeli smo prije četiri godine zajedno s čelnicima Gradskog kotara Mejaši. Bio je to put satkan od upornosti, znanja, sinergije i uspjeli smo na radost svih građana – poručio je to danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na obilježavanju početka rada Ljekarne i Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u novom velebnom objektu na Kili. Svečanosti su nazočili i župan Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Nino Vela, ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović, ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa, predsjednik kotara Mejaši Toni Piplica.

Govoreći o ubrzanom urbanističkom i infrastrukturnom razvoju Kile u protekle 4 godine, gradonačelnik Splita podsjetio je i na realizirane projekte, kao i one koji su u vrlo visokoj fazi realizacije: – Otvorenju ovog sjajnog zdravstvenog objekta, uz koji će biti i novi kotarski prostori, kao i gradska knjižnica, valja pridodati i skori završetak izgradnje čak 800 metara nove ceste do Kile vrijedne 17,7 milijuna kuna, tu je i Dječji vrtić Maslina vrijedan 10 milijuna, zatim Športski centar Mejaši od 1,5 milijuna, potom Hospicij Sestara Matošić koji se upravo gradi vrijedan 15,6 milijuna kuna. Podsjetio bih i na dogradnju Osnovne škole Mejaši vrijedne 3 milijuna kuna, pa na izgradnju  nove vodoopskrbne infrastrukture, sanaciju obližnjeg Karepovca teške čak 290 milijuna kuna,… Sve to govori da Mejaši nisu periferija. Mejaši su mladi, novi gradski kvart sa svim sadržajima za ugodno i kvalitetno življenje – kazao je Krstulović Opara. Zadovoljstvo zdravstvenim centrom na Kili s ljekarnom te ordinacijama opće medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine nije krio ni župan Boban.

– Istočni dio Splita dobio je kompletni zdravstveni centar na zadovoljstvo svih stanovnika ovog kotara. Dom zdravlja SDŽ uložio u ovaj centar preko 5 milijuna kuna, a Županijska ljekarna oko 1,2 milijuna kuna – naveo je, među ostalim, župan. Čelnik Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović istaknuo je kako je inicijativa za izgradnju objekta došla od samog kotara Mejaši. Kako je naveo, tom inicijativom „zakotrljao“ se projekt kojemu su punu podršku pružile službe Grada Splita, Županije, županijskog Doma zdravlja, Ljekarni SDŽ, Ministarstva graditeljstva i Agencija za pravni promet i prometovanje nekretninama (APN). Ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa naveo je kako je danas otvorena zdravstvena ambulanta prva takva izgrađena nakon više desetljeća u gradu pod Marjanom.

 

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Share.

Leave A Reply