Komisija za javna priznanja odabrala laureate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split će  i ove godine tradicionalno na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada i blagdana sv. Dujma dodijeliti priznanja za 2021. godinu građanima koji su se svojim radom i zalaganjem posebno istaknuli. Tim povodom Komisija za javna priznanja je na svojoj današnjoj sjednici odabrala laureate za životno djelo, osobne i skupne nagrade, a njihov prijedlog razmatrat će i potvrditi gradski vijećnici  na svojoj predstojećoj sjednici u petak, 18. ožujka 2022. godine.

Ovogodišnji predloženi laureati za nagradu za životno djelo su Vinko Prizmić, legenda Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanislav Piplović, poznati splitski arhitekt, Emilio Marin, arheolog i profesor na fakultetu, Martin Olujić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita i nekadašnji školski ravnatelj i Dara Vukić, kazališna glumica.

Za Osobnu su nagradu u izbor ušli Matea Jelić, zlatna olimpijska pobjednica, Toni Kanaet, osvajač olimpijske bronce, Frane Bešker, predsjednik udruge Međunarodne studentske organizacije “AIESEC”, dr. Ivo Ivić, šef splitske infektologije i Emin Sarajlić, predsjednik “KUD Jedinstvo”.

U kategoriji su za Skupnu nagradu nominirani Galerija Kula, Udruga Caspera – Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma i Zajednica tehničke kulture grada Splita.

Share.

Leave A Reply