Kopilica u problemima zbog oborinskih voda: “Upozoravali smo Grad da su nam rekonstrukcijom Hercegovačke ulice ugrozili normalan život”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sami stanovnici Kopilice nisu dozvolili sanaciju oborinskih voda.

Barem tako kaže pročelnik Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima  Jurica Vojnović, dok stanari Kopilice, za jučerašnju bujicu, koja je cestu pretvorila u rijeku, krive Grad Split i rekonstrukciju Hercegovačke.

 

“Upozoravali smo Grad Split da su nam rekonstrukcijom Hercegovačke ulice ugrozili normalan život i da postoji velika mogućnost da poplavimo. Odgovorni iz Grada Splita se nisu obazirali i evo što smo dobili. Samo sreća da pljusak nije potrajao dugo i da teren nije natopljen nas je spasila ovaj put”, poručili su predstavnici stanara Kopilice i Kopilica LIVE

Ujedno su gradsku upravu upozorili dopisom na problem oborinskih voda još u svibnju ove godine, pitajući nadležnosti po kojem se projektu radi i ujedno ističu da su uočili da su uklonjene šahte za oborinske vode na dijelu Hercegovačke ulice koja se odvaja prema Hercegovačkoj 43 i 45.

“Ulaz je preinačen na način da je napravljen pad, kojim bi se još više vode slijevalo prema stanovnicima Kopilice.”

Također upozoravaju na problem oborinskih voda, tražili su da im se kaže tko je odgovorna osoba, te da im se pokažu proračuni, pitao je tijekom aktualnog sata MOST-ov Ante Bradarić Šljujo, a pročelnik Vojnović mu odgovara da je istina da su bili upozoravani na problem oborinskih voda na susretu s stanovnicima na samom terenu.

“To smo shvatili i to je ugrađeno u projekt, ali sami stanovnici nisu dozvolili da se to napravi sada kada se radila sanacija Hercegovačke ulice. Međutim taj kontaktni dio Hercegovačke i priključka za buduće parkiralište uz željeznički kolodvor će se izvoditi od prvog kolovoza što znači da za par dana počinje izvođenje, pa će se uskoro taj problem riješiti. Međutim sami stanovnici Kopilice tada nisu dozvolili da se to izvede”, kaže Vojnović.

izvor: splitskidnevnik.rtl.hr

Share.

Leave A Reply